Filadelfija i Toronto za opstanak u seriji, Boston i Klivlend idu po ,,metlu”

Milovan Longinov
klivlend-toronto Foto: Official Toronto Raptors Twitter

Večeras su, posle ponoći, na programu četvrte utakmice polufinalnih serija Istočne konferencije. Filadelfija i Toronto će pokušati da ostanu u seriji i eventualno dođu do neverovatnog preokreta, dok će Kavalirsi i Seltiksi pokušati da završe posao večeras. Utakmica u Filadelfiji startuje u ponoć, dok duel u Klivlendu počinje u 02:30.

Filadelfija – Boston

Posle egal utakmice i neverovatnih grešaka koje su dovele do poraza, Siksersi će večeras imati priliku da poprave utisak i smanje veliki zaostatak od 3:0. Bolju partiju će morati da pruži ruki Ben Simons, čija je greška u ključnom momentu prošle utakmice na kraju presudila u korist gostiju. Po mišljenju brojnih analitičara, Filadelfija je bila blagi favorit u ovom duelu, međutim nisu opravdali tu ulogu. Bar za sada.

Seltiksi su ipak, uprkos brojnim povredama, uspeli da se nađu nadomak finala konferencije i uz Jutu predstavljaju jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone. Prognoze pred sam plej-of nisu bile na strani zelenih, pre svega zbog povrede Kajrija Irvinga. Ipak, Horford i družina su, posebno u ovoj seriji, na visini zadatka i večeras imaju priliku da stave tačku na ovaj dvomeč.

Klivlend – Toronto

Što se Klivlenda tiče, stvar je vrlo jasna, potpuna dominacija Lebrona Džejmsa je dovela do prednosti od 3:0. U prvoj utakmici je došao do tripl-dabl učinka, u drugoj postigao 43, te u trećoj 38 poena. Treba pomenuti i koš za pobedu u neverovatnoj završnici prošle utakmice. Najveću podršku dobija od strane Kevina Lava koji se posebno istakao u istoj partiji sa 21 poenom i 16 skokova.

Reptorsi, sa druge strane, muku muče sa plej-of završnicom  već godinama, pogotovo protiv Klivlenda. Lebron i ekipa već treću godinu zaredom imaju priliku da lako izbace Toronto iz daljeg toka takmičenja. Na poslednjoj utakmici je posebno zakazao Demar Derozan postigavši samo 8 poena. Večeras će morati da pruže mnogo bolju partiju ukoliko žele da ostanu u seriji. Pre svega dvojac Derozan-Lauri.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još