Đoković na pragu najgoreg plasmana od 2006. godine! - Admiral Bet SPORT

Đoković na pragu najgoreg plasmana od 2006. godine!

Stefan Cvetković
novak Foto: StarSport

Novak nikako ne uspeva da pronađe pravu igru ove sezone i ima dosta problema od povratka na teren početkom godine nakon operacije lakta.

Posle poraza od Kajla Edmunda izjavio je da se evidentno previše brz vratio mečevima nakon operacije i da stvari još uvek ne funkcionišu dobro.

Skor na početku godine je 6-6 a dosta se muči da prebrine prepreku zvanu drugo kolo na poslednjih nekoliko turnira, jer je sem Monte Karla, gde je došao do treće runde, na svim turnirima završavao učešće u prvoj ili drugoj.

Đoković je prošle godine došao do polufinala turnira u Madridu i za to osvojio 360 poena ali ove godine nakon ispadanja u drugoj rundi osvojio je samo 45, što znači da će u ponedeljak imati 315 poena manje na listi i sa 1905 verovatno pasti bar do 18. mesta na tabeli. Taj pad može biti još koju poziciju niže, u zavisnosti šta će uraditi nekoliko tenisera koji su još uvek ostali u glavnom žrebu Madrida – Kajl Edmund, Miloš Raonić i Filip Kolšrajber.

Poslednji put van top 15, Novak Đoković bio je 16. oktobra 2006, kada se nalazio na 17. mestu ATP liste.

Naredne nedelje na programu je Masters u Rimu gde je Đoković prošle godine igrao finale i gde brani 600 poena, ukoliko to ne uspe to da odbrani očekuje ga još veći pad na listi, verovatno i van top 25 pred Rolan Garos.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još