Đoković pao najniže u poslednjih 11 i po godina

Mladen Borocki
ATP-logo

Naš najbolji teniser Novak Đoković ovog ponedeljka je doživeo pad na ATP rang listi, a koji za posledicu ima njegov najlošiji plasman u poslednjih 11 i po godina.

Poraz u drugom kolu u Madridu, gde je najpre pobedio Keija Nišikorija, ali već u narednom meču bio eliminisan od Kajla Edmunda, doveo je do toga da Đoković sa 12. pozicije padne na 18.

Podsetimo, Novak je 2017. u španskoj prestonici stigao do polufinala, kada ga je savladao Rafael Nadal, pa je ovog maja "branio" 360 bodova, a osvojio samo 45.

Novak nije bio lošije plasiran od davnog 2. oktobra 2006, kada je bio 22, da bi več sledeće sedmice skočio na 17. mesto.

Na rimskom mastersu Novak brani čak 600 bodova, jer je prošle godine sa Zverevim igrao finale, u kojem je ruski teniser bio bolji od njega (4:6, 3:6).

Takođe, Federer je smenio Nadala a vrhu liste, iako je zadržao isti bodovni saldo koji je imao prethodne sedmice. Španac je izgubio bodove, zbog poraza u četvrtfinalu Madrida.

Filip Krajinović je ostao 26, a Dušan Lajović je zahvaljujući izvrsnim igrama u španskoj prestonici napredovao za čak 29 mesta te je sada 66. igrač sveta, prestigavši Viktora Troickog, koji je i sam ostvario skok, sa 87. na 84. poziciju.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još