Željko Obradović, gospodin i u porazu - Admiral Bet SPORT

Željko Obradović, gospodin i u porazu

Srđan Orsić
Foto: StarSport

Real Madrid krunisan je 10. put kao šampion Evrope u košarci, a naš trener Željko Obradović, iako nije uspeo i sam da stigne do istog veličanstvenog broja titula, posle meča džentlmenski je čestitao pobedničkoj ekipi:

Čestitam Real Madridu na osvojenoj tituli. Već sam govorio da su imali dosta problema sa povredama ove sezone, ali su došli na fajnal for u najboljem mogućem trenutku za njih. Bilo mi je drago jer su se svi igrači oporavili i imali priliku da učestvuju u Beogradu.

Upitan o igri i suđenju, naš trofejni stručnjak samo je prokomentarisao:

Ne želim da govorim o sudijama. Analiziraću sve, ali suđenje ne",

a zatim je nastavio:

Utakmica je bila prilično izjednačena. Oni su uspeli da prelome u drugom poluvremenu, a ključ je bio to što naša odbrana nije bila na nivou na kojem je trebalo, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu, ali moram da kažem i da smo imali neke neverovatne promašene zicere. Bili smo potpuno dekoncentrisani, primili nekoliko netipičnih poena za način na koji mi igramo odbranu. Borili smo se do kraja, imali želju i nadam se da će za neke ovo biti veoma važno i dragoceno iskustvo. Visoki igrači su imali problema, zato je u finalu bitno da imate još razigranih igrača da pomognu. Imali su motivaciju i želju, ali to nije bilo dovoljno."

Da ne bude pogrešno shvaćen, Obradović je istakao:

Veoma sam ponosan na svoje igrače. Mislim da smo imali neverovatnu sezonu u Evroligi, vratili smo se u veliko finale, sad je moj zadatak da oporavim igrače. Već od sutra razmišljam kako da to učinim, da napravim plan, jer nas očekuje završnica u domaćem šampionatu. Ostaje nam da se povratimo i pokušamo da ponovo osvojimo tursku ligu."

O vernim navijačima svoje ekipe, koji su od beogradske Arene u ova dva meča svojoj ekipi napravili gotovo domaću dvoranu, njihov veliki ljubimac imao je samo reči hvale:

Nikada nemamo pritisak zbog njih, oni su tu uvek za nas. Želim da im se zahvalim što su i ovde bili uz tim, došli u velikom broju i nastavili tradiciju. Veoma su bitan faktor svih rezultata i uspeha koje smo napravili poslednjih godina."

O samoj organizaciji turnora, Obradović je rekao reči koje su ispraćene aplauzom prisutnih novinara:

Želeo bih da zahvalim Evroligi što je fajnal-for dovela u Beograd, u moj grad, u moju zemlju. Mislim da je sve vrhunski organizovano. Želim da se zahvalim svima skoji su bili uključeni u organizaciju, nadam se da su se svi osećali dobro u Beogradu i nadam se da će biti prilike da se nekada ponovi ovakvo iskustvo."

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još