Stadioni SP 2018: Na oku gladijatora

REDAKCIJA
Foto: StarSport

Stadiona Spartaka iz Moskve "Otkritije" je moderan objekat, potpuno novi stadion, kojem je kamen temeljac za izgradnju postavljen 20007. godine, a svečano otvaranje je bilo 5. septembra 2014.

Dakle, punih sedam godina je prošlo otkako je udarena prva lopata, pa dok nije krenula prva lopta sa centra i to utakmicom Spartak Moskva – Crvena zvezda!

Foto: StarSport

Ruski reprezentativac Dmitrij Kombarov postigao je prvi gol na novom zdanju, u mrežu srpskog kluba iz slobodnog udarca.

Više je bilo razloga za odlaganje radova tokom svih tih godina, a svakako je najbizarniji što je Arhitektonski koncil grada procenio da je projekat – previše običan!

Oko 430 miliona dolara je koštala izgradnja "Otkritija", koji je postao prvi dom fudbalera Spartaka iz Moskve, jer ovaj velikan nikada pre toga nije imao samo svoj stadion.

U to ime, ispred objekta se nalazi velika statua gladijatora, jer jedna od vodećih grupa navijača Spartaka nosi naziv – Gladijatori.

Kapacitet "Otkritija" je 45.360 gledalaca, a veoma je zvučno efektan, pa je tako na Kupu konfederacija 2017. godine 15.000 navijača Čilea napravilo paklenu atmosferu.

Najvažniji susret na ovom stadionu, za nas će se odigrati u poslednjem kolu naše grupe, kada će upravo na ovom objektu Srbija i Brazil, nadamo se, da vode borbu za prolaz u narednu rundu takmičenja!

UTAKMICE

Argentina – Island (16. jun)

Poljska – Senegal  (19. jun)

Belgija – Tunis    (23. jun)

Srbija – Brazil    (26. jun)

Šesnaestina finala (3. jul)

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još