Šta smo videli na meču Engleska - Kostarika: Navas i drugovi apsolutno nisu bauk i, zaista, sve je na nama! - Admiral Bet SPORT

Šta smo videli na meču Engleska – Kostarika: Navas i drugovi apsolutno nisu bauk i, zaista, sve je na nama!

Srđan Orsić
Foto: Alex Livesey/Getty Images

Na susretu Engleske i Kostarike u Lidsu večeras, videli smo da je naš prvi rival u Rusiji, izgleda, već pre prvenstva sveta preumoran za takmičenje, a još ovoga ponedeljka mora da odigra zakazani prijateljski meča sa silnom Belgijom!

Da li Oskar Ramirez krije karte – ako to radi, onda je velemajstor u tome – ili njegovi igrači naprosto ne mogu posle naporne sezone da izdrže temo u kojem su u nekoliko dana putovali i igrali mečeve sa Severnim Ircima i Englezima, videćemo posle njihovog meča sa Belgijom.

Utisak nakon večeras viđenog je da su Kostarikanci nemotivisani, umorni i spori, a potpuno suprotan je bio nakon pobede nad Ircima pre samo nekoliko dana!

Kejlor Navas jeste pokretačka mašna svega, i on sa gol linije komanduje svim linijama tima, ali komandne veze kao da su večeras bile u prekidu.

Kičma tima Navas – Gonzales – Borhes – Ovijedo deluje iscrpljeno, a Markus Rašford i Ruben Loftus Čik danas su u čvor vezali sve linije u postavci igre Kostarike, probijajući na svaki način bedeme koji nisu znali ni gde se postavljaju, niti šta štite.

Sam Kejlor Navas zaslužan je što rezultat nije barem za gol ili dva veći, ali i ovako, ovakva igra opominje mnogo više od rezultata!

Kostarikance opominje, a nas, ne budimo lažno skromni, raduje!

Raduje, jer vidimo da, ako budu samo hteli, Tadić, Kostić, Živković mogu da probiju poput Rašforda, a Mitrović ima načina i da šutira, i za šut da odloži loptu saigračima!

Kostarika nije nesavladiva, iako su do sada primali malo golova, i iako je Navas zaista fenomen na golu.

Možemo, i te kako možemo da ih nadigramo, da trčimo više, ulazimo u duele snažnije, da želimo pobedu više i da je na kraju i ostvarimo!

Po zemlji, u vazduhu, u kreaciji, transformaciji, po ovom večeras viđenom – čini se da smo bolji od naših rivala.

Da li je ovo Ramirezova neverovatna varka, ili realno stanje stvari, videće se još i protiv Belgije.

Jedno je sigurno:  Kostarikanci idu u Rusiju umorni i ne deluju motivisano kao pre 4 godine u Brazilu.

Možda je napokon kucnuo čas da i mi otvorimo Mundijal pobedom, barem minimalnom, kao protiv Irana pre dvadeset godina, pa da gurnemo nogu u vrata drugog kruga i protiv Švajcaraca izborimo svoje mesto među 16!

Protiv Bolivije već nam je šansa da pokažemo da smo greške iz meča sa Čileom uočili i ispravili, a imamo priliku i da uigramo dodatno kombinacije koje nam mogu, čini se, vrlo lako doneti prve bodove u Rusiji!

Ako smo nakon poraza protiv Čilea bili ljuti na naš tim, danas smo srećni jer vidimo da je, ipak, sve na njima, da prvi rival nikako nije bauk i da se do pobede može, samo ako se dovoljno hoće!

Nas 7 miliona selektora veruje, želi i hoće.

Na Mladenu Krstajiću i ekipi oko njega je da taj duh prenesu i na 23 momka u opremi FSS u Rusiji!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još