Alan Širer: Engleska bira protivnike na putu do finala – Kako pobogu možemo da budemo toliko arogantni?!

Srđan Orsić
alan sirer Foto: printscreen Youtube

Jedan od najvećih engleskih fudbalera svih vremena, Alan Širer, u svojoj kolumni na sajtu BBC-ja, osvrnuo se, između ostalog, na tekuće događaje na Mundijalu u Rusiji, primetivši:

Ima mnogo toga zbog čega treba biti pozitivan oko engelskog tima trenutno, ne samo zbog toga što tim Gareta Sautgejta pokazuje, nego i zbog toga što smo videli od ostalih. Sve do sad, nije bilo nikoga ko se izdvaja u Rusiji, što je još jedan od razloga da se radujemo šansama naših momaka u Rusiji.

O partijama ostalih timova, Širer kaže:

Hrvatska, Urugvaj i Belgija pobedili su do sad sve svoje mečeve, ali ja za sada nisam video ekipu koja me je navela da pomislim ‘e, ovo je tim koji ćemo teško da dobijemo!’

Ipak, ni zbog svega toga, Širer ne menja svoje predmundijalske stavove:

Pre nego što je Svetski kup počeo, video sam četvrtfinale kao realan domet, uz pristojnu predstavu mladog tima, a to što smo u delu žreba koji neki ljudi doživljavaju lakšim, ne menja moj stav po ova dva pitanja.

Takođe, ne mislim da sad trebamo da biramo rivale i planirampoput do finala, pa da kažemo da samo treba da pobedimo Švedsku ili Švajcarsku u četvrtfinalu i eto nas među poslednja četiri.

Legendarni golgeter objasnio je potom zbog čega ima ovakav stav:

Sa našim dosadašnjim rezultatima na velikim turnirima, pitam se: kako pobogu možemo da budemo ovako arogantni i da na predstojeće mečeve gledamo tako, ili mislimo da možemo ikoga da prosto razbijemo? Engleska je pobedila na dve utakmice eliminacione faze još od 1990, protiv Danske 2002. i Ekvadora 2006, i zbog toga, pre nego što se zanesemo, ‘ajde da prvo odigramo meč sa Kolumbijom!,

Koliko daleko mogu Englezi u Rusiji?

zaključio je legendarni golgeter i apelovao da zemljake da suzbiju svoju euforiju i ogromna očekivanja od ekipe nakon kraja prve faze u Rusiji.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još