Šta, posle svega, kaže Feliks Brih?

Srđan Orsić
pixabay.com

Nemački fudbalski sudija Feliks Brih, koji je svojim odlukama direktno režirao rezultat meča Srbije i Švajcarske na tekućem Mundijalu u Rusiji, kada je, umesto da pokaže na belu tačku, rvačke zahvate švajcarske odbrane nad Aleksandrom Mitrovićem okarakterisao kao faul u napadu našeg reprezentativca, stigao je, zajedno sa svojim timom, nazad u domovinu.

Sudija koga je FIFA zbog očajnog deljenja pravde odstranila sa svetske smotre fudbala, po povratku u svoju zemlju, izjavio je za medije samo kratku poruku:

Razvoj situacije na Svetskom prvenstvu za mene i moj tim je veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se!

Može li Švedska, nakon što je "osvetila" Srbiju, da ide i do samog kraja u Rusiji? 

Ni jednom rečenicom, ni najmanjim gestom, Brih nije pokazao da mu je žao što je raslet jedne grupe na Mundijalu direktna posledica njegovog očajnog rada.

Uzevši u obzir da je četrdestdvogodišnji gospodin iz Minhena po obrazovanju doktor pravnih nauka, koji je doktorirao na implementciji pravde u sportu, mogli smo, možda, da se nadamo i da će se o svojoj selektivnoj distribuciji iste elokventnije i opširnije izraziti.

Kada je u Nemačkoj ligi svojim greškama oštetio Hofenhajm, posle meča je žurio do autobusa oštećenog tima da im uputi najdublje izvinjenje i iskaže žalost.

Nas mu, očito, ni malo nije žao – kao ni nama, uostalom, njega i njegovog tima.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još