U Brazilu besni na FIFA: Zar Srbin posle svega da nam sudi?

Srđan Orsić
Foto: StarSport

Naš najbolji arbitar MIlorad Mažić i njegovi pomoćnici, nakon što su pravdu delili na mečevima Meksiko – Južna Koreja (2:1) i Kolumbija – Senegal (1:0), delegirani su i da sude derbi meč četvrtfinala Mundijala, u kojem se u sutra od 20 časova u Kazanju sastaju Brazil i Belgija.

Fudbalska javnost u Brazilu nije zadovoljna ovakvim izborom sudija, jer, kako oni kažu, oni su eliminisali Srbiju, i ne bi nikako smeo da im sudi Srbin!

Ko pobeđuje na meču četvrfinala koji sudi Milorad Mažić?

Pored toga, arbitra koji je ove godine sa svojim timom već sudio finale Lige šampiona, kao i finale Kupa konfederacja prethodne godine, posmatran je iz Brazila "pod lupom", i kao velike greške notirani su mu tretman prema Serhiu Ramosu, koji nije ni žutim kartonom sankcionisan za duel u kojem se povredio Mohamed Salah pre mesec i po dana u Kijevu, te greške sa prethodnog Mundijala, sa mečeva Nemačka – Portugal (4:0) i Argentina – Iran (1:0) na kojima je tada sudio i za koje nije bio ocenjen najvišom ocenom.

Brazilcima smeta i to što je su njihovi rivali Belgijanci Evropljani, kao i naš sudija, te msile da će "Crveni đavoli" zbog toga biti u prednosti i milosti sudija!

Interesantno je da ovakve argumente "Karioke" nemaju kada je u pitanju jedan drugi meč četvrtfinala, u kojem se sastaju Francuska i Urugvaj, a u kojem je glavni arbitar Argentinac Nestor Pitana.

Može li Mbape da izbaci i Urugvaj?

Ni to što je Pitana Argentinac, ni to što je upravo njegovu zemlju eliminisala u prethodnom kolu ekipa kojoj sutra sudi, niti činjenica da kao Južnoamerikanac sudi Urugvajcima, to ih ovde ne tangira.

FIFA vodi rat protiv Brazila na ovom Svetskom kupu, i na svaki način želi da pomogne što skoriju eliminaciju "Karioka", smatraju u njihvoj zemlji.

Da li će im sve ovo poslužiti kao dobar izgovor, saznaćemo sutra oko 23 časa, kada se završi njihov susret sa "Kaznenom ekspedicijom" iz Belgije.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još