Moje ime je Florentino Perez i igram se sa svima vama... neko rek'o Nejmar?! - Admiral Bet SPORT

Moje ime je Florentino Perez i igram se sa svima vama… neko rek’o Nejmar?!

Milovan Longinov
Florentino Perez Real Madrid Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Fudbal je igra u kojoj 22 budale igraju na terenu, van njega pobednik je uvek – Florentino Perez.

Danas smo postali svedoci još jednog istorijskog transfera, verovatno drugog najvećeg u poslednjoj deceniji. I ne, nije u pitanju drugi posle Nejmarovog u Pari sen Žermen, već drugi, istog čoveka devet godina kasnije. Kristijano Ronaldo je prvi čovek koji je drugi put uzdrmao čitavu planetu svojim transferom, ali je apsolutni pobednik u ovoj priči, ipak neko drugi, a njegovo ime je – Florentino Perez.

Priča počinje ovako…

Godina je 2009. leto je upeklo u Madridu kao da je poslednje, a nije, jer je svako isto, gori beton, gori zemlja, gore Madriđani u iščekivanju nove ere "Galaktikosa", posle apsolutne dominacije i triplete Pepove Barselone.

Barselona 2011-12
Foto: David Ramos/Getty Images

Moje ime je Florentino Perez i ja ne osetim da mi je preterano toplo, niti da gori beton i zemlja i svaki navijač Real Madrida, jer sedim pored svog bazena, cevčim ladan mohito, dok čekam sledeću masažu. Ja imam jasan plan, napraviću ponovo moćan Real Madrid, veći nego onaj početkom 21. veka kada sam doveo Figa, kapitena Barselone, Zinedina Zidana, prvog Ronalda i Dejvida Bekama.

Prelistam novine, okrenem nekoliko brojeva da čujem od proverenih ljudi da li je Kristijano Ronaldo najzvučnije ime u ovom trenutku na tržištu. Znam da jeste, znam da je osvojio "Zlatnu loptu" prošle godine, kada je osvojio i Ligu šampiona. Znam i da je od njega jedino bolji Leo Mesi, a njega ne bih mogao da dovedem, zvao se ja čak i Florentino Pereščina.

Dobar dan, ser Aleks, pošto košta? Nema problema, evo, sve završavamo. Znači, nema frke, 96 milki za gospodina.

Ronaldo i Ferguson
Foto:
Alex Livesey/Getty Images

Pljusnem ja 96 miliona evra, oborim rekord, dovedem Ronalda, dam mu "devetku", "sedmicu" obećam kada ode Raul u penziju.Nije mi dosta, kada ste vi videli da "Galaktikos" dolazi sam? Nas su "Galaktikosima" prozvali zbog množine, pa pridodam ja istog leta i Karima Benzemu, Rikarda Kaku, Ćabija Alonsa, i aj sad, i onog Alvara Arbelou. Zaokružim sve to na nekih 300 miliona evra, velim, vratiće se.

Perez je svetski prvak van terena, a ko će biti na njemu?

Godina je 2018, jul, leto upeklo kao da je poslednje, gori Madrid, gori beton, gori zemlja, gore navijači, izgoreo i naš Ronaldo što sam ga zavlačio za platu, ni tu nije kraj, izgore pre njega i Zidan. Nekoliko dana posle Kijeva, odluči i taj da ode, a zaboravio je kako sam ga ja napravio, kada mi je 2001. rekao da će peške da dođe u Madrid.

Došao sada Juventus, kao što sam ja onomad po Zidana, ubedio Ronalda da će tamo da bude zvezda, da će da ga vole od Kaljarija do Torina, čeka ga "sedmica", Kuadrado mora da ćuti, nije on kao naš Raul. Ali, ja ne gorim, leškarim u svom bazenu, pijuckam mohito, kao pre mesec dana kada sam reprezentaciji Španije maznuo selektora i smejao im se svima u lice.

I pitaju mene sada zašto sam pristao da prodam Ronalda za samo 105 miliona evra, kada je toliko Barselona platila "komarca" Dembelea, a PSŽ kupio Nejmara za 220?

I izvadim ja njima jedan poveći papir sa porukom sledeće sadržine:

 • – Kristijano Ronaldo – došao jula 2009. godine za 94 miliona evra, dočekalo ga 80.000 navijača, koliko je poslednji put dočekalo još samo Maradonu u Napulju (zvanična statistika).
  – U prvoj godini da samo 33 gola, ne osvojimo ništa.
  – U drugoj mu dam "sedmicu", Raula oteram u Šalke, Ronaldo da 53 gola, mi osvojimo samo Kup kralja, Ramosu ispade pehar pod autobus, C i dalje sanja Mesija.
  – U trećoj, Ronaldo da 60 golova, mi osvojimo titulu, posvađa sa se Murinjom, ja oteram Murinja, dovedem Anćelotija i pored njega Zidana.
  – U narednih pet godina, Ronaldo mi donese četiri trofeja u Ligi šampiona, inkasira oko pola milijarde od prodaje dresova, rekorda, 120 golova u takmičenju.
  – Na isteku devete godine, Ronaldo je nezadovoljan, kaže, ne poštujem ga, hoće veću platu.
  – Ja ga prodam za 105 miliona evra Juventusu, uštedim na novom ugovoru još toliko, podvučem crtu i ostane mi: 450 golova na 438 utakmica, četiri trofeja LŠ, dve u La Ligi, i još devet manje važnih trofeja, 11 miliona evra čiste zarade od prodaje, i ko zna koliko od marketinga u poslednjih devet godina.

Avgust je, leta 2018. gori Madrid, gori beton, gore navijači, ne znaju kako ćemo sada bez Ronalda… ja ne gorim, baškarim se u bazenu, a pored u tefteru stoje tri imena – Nejmar, Mbape, Azar koja mi zadaju glavolju i kao da mi se od viskija i mohita priviđa kako me pitaju – hoćemo li svi odjednom, ili će neko sada, a neko narednog leta?

Moje ime je Florentino Perez i dok vi igrate fudbal na terenu, ja se igram sa svima van njega… nego, ko je rekao Nejmar?

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još