Dok Hrvatska igra finale, kod nas standardno izlazi sav prljav veš na površinu…

Marko Kulić
Foto: StarSport

Za razliku od Hrvatske, Srbija je svoje učešće na ovogodišnjem Mundijalu završila još u grupnoj fazi. Iako je sam povratak na veliku scenu posle osam godina uspeh, ostaje žal što je ispuštena šansa za osminu finala.

Ključna utakmica u toj borbi bio je meč drugog kola grupe E protiv Švajcarske. Srbija je vodila na poluvremenu 1:0, a onda se u drugom delu igra desio pad koji su Švajcarci iskoristili i preokrenuli rezultat. Jedan od aktera drugog gola je bio štoper Duško Tošić. On se u intervjuu za "Kurir" osvrnuo na taj rentuak koji je odredio sudbinu naše selekcije na Svetskom prvenstvu.

Nedopustivo je da budem sam na sredini terena. Mislio sam da će Nikola Milenković imati taj pas. Iznenadio sam se da je lopta prošla, krenuo sam u trk sa Šaćirije, mislio sam do poslednjeg momenta da ću ga stići i blokirati udarac. Na žalost nisam uspeo. Možda sam mogao da ga rušim na 16-18 metara, dobio crveni, oni dali gol iz slobodnog udarca. Lako je sada pričati, a na terenu je bilo teško doneti odluku.

Tošić takođe smatra da mu je jako žao što nije igrao meč poslednjeg kola protiv Brazila i da su štoperski par morali da čine iskusniji igrači poput njega i Branislava Ivanovića, a ne Milenković i Miloš Veljković.

Moje mišljenje je da je trebalo da igramo Bane i ja. Ne znam da li bismo pobedili, ali sigurno je da imamo u nogama milion takvih utakmica i da bismo znali kako sa Brazilcima – istakao je Tošić.

Duško Tošić je ipak naglasio je sve ovo rekao u lice onima kojima je i trebao da kaže tako da se ne boji eventualnih poslednica. Kaže da  mu je veoma žao što on i njegovi saigrači nisu mogli da donesu veću radost svom narodu kakvu su njihovom doneli hrvatski fudbaleri.

Ko će se danas više radovati? Francuzi ili Hrvati?

Srbija je na kraju zauzela treće mesto u grupi E, a u konačnom plasmanu 22. poziciju na turniru koji se završava danas.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još