Profesionalni vicešampion: "Jedan od najboljih odbrambenih igrača sveta" izgubio i svoje četvrto finale za redom

Srđan Orsić
Dejan Lovren SP 2018 Photo by Dan Mullan/Getty Images

Posle plasmana Hrvatske u finale Svetskog prvenstva u Rusiji, jedan od standardnih fudbalera u odbrani "Vatrenih", Dejan Lovren, samouvereno je poručio engleskm medijima:

Ja sam stigao prvo sa Liverpulom do finala Lige šampiona, a sada sa Hrvatskom do finala Svetskog prvenstva. Ja sam jedan od najboljih odbrambenih fudbalera na svetu!

Večeras, nakon odlične partije tima naših komšija, ali i ubedljivog poraza Hrvata od Francuza, Dejan Lovren je pokazao da je i u ovom finalu bio jednako uspešan kao i u prethodnom.

Naime, sa ekipom vicešampiona Evrope, u meču u kojem je Liverpul stekao to zvanje, protiv Reala u Kijevu krajem maja, Lovren je imao sličan učinak kao i večeras: bio je među najgorima na terenu.

Ukupno, u ova dva meča, njegov učinak izgleda ovako:

 • 7 primljenih golova
  2 uspešna starta na loptu
  1 presečen pas
  1 faul
  1 izgubljena lopta
  0 osvojenih trofeja

Pored ova dva finala, Lovren je bio poražen i u finalima engleskog Liga kupa i Lige Evrope 2016. godine.

"Jedan od najboljih odbrambenih fudablera na svetu", sinonim za vicešampiona, nakon kratkog odmora, krenuće na klupskom planu u nove pohode na trofeje na svim frontovima.

Uzevši u obzir da su ambicije Liverpula ovoga leta jednako velike – ako ne i veće – nego svih prethodnih, ne znamo kako će se njegov zlosrećan niz u finalima, ravan onome koji ima i njegov šef stručnog štaba na Enfildu, Jirgen Klop, uklopiti u nade "Crvenih" da će najzad bar jedan trofej da ukrasi narednog proleća izložbenu salu najfotografisanijeg stadiona na Ostrvu.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još