Šou Francuza na konferenciji za novinare: Šampanjac, pesma i skakanje po stolovima

Srđan Orsić
Foto: Printscreen Twitter

Fudbaleri Francuske proslavili su večeras burno svoju drugu titulu šampiona planete u fudbalu.

Nakon što su bili bolji od Hrvata, Francuzi su se radovali na terenu stadiona "Lužnjiki", a slavlje se prenelo i u svlačionicu.

Dok je tralaja konferencija za novinare njihovog selektora Didijea Dešana, njegovi izabranici uleteli su u salu za novinare, te svoga trenera, kao i prisutne novinare, ispolivali šampanjcem, uz radosnu pesmu i slavlje u kojem su se, na kraju, popeli i na stol za kojim su sedeli Dešan i predstavnici Saveza.

Uz uzvike klicanja Dešanu, koga je fudbalska javnost u Francuskoj pre turnira žigosala i njegove domete osporavala, francuski fudbaleri su se, radosni kao deca, zahvalili svome selektoru na svemu što je za njih učinio tokom turnira.

O večerašnjoj igri svoga tima, Dešan je rekao:

Nismo prikazali najbolju igru, ali smo pokazali psihičku snagu i zasluženo smo osvojili trofej! Zaista sam srećan zbog moje ekipe, nije uvek bilo lako, ali mnogo smo radili i slušali jedni druge. Oni će u naredne četiri godine biti na vrhu sveta! Ovo je lepo, predivno za igrače! Ovo je mlada generacija, a neki su kao devetnaestogodišnjaci već postali prvaci sveta!

Srećan i ponosan što je postao tek treći čovek u isoptrij koji je i kao igra, i kao selektor bio šampion sveta u fudbalu, Dešan je skromno izjavio:

Ovde sam da ispunim ciljeve, da osvajam titule. Mnogo nas je boleo poraz u finalu Evropskog prvenstva, ali mislim i da nam je koristio. Ovo pripada igračima, oni su prvaci sveta, a mi, stručni štab, smo samo sužili da sve povežemo na pravi načon. Mnogo, mnogo rada je uloženo, a ovo je velika nagrada!

Svoj emotivni govor, Dešan je završio porukom za navijače u otadžbini:

Volimo ih i ponosni smo što smo Francuzi! Sastaćemo se sutra, ali možda ne baš svi. Živela republika!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još