Zlatko Dalić: Onakav penal se ne sudi u finalu Svetskog prvenstva!

Srđan Orsić
Foto: Alex Livesey/Getty Images

Nakon poraza svog tima u meču velikog finala Mundijala večeras u Moskvi, selektor Hrvata, Zlatko Dalić, bio je uzbuđen i emotivan, te je sa okupljenim novinarima podelio svoje viđenje samog toka utakmice:

Čestitam reprezentaciji Francuske na osvajanju titule prvaka sveta!  Mi smo igrali dobro, posebno u uvodnih dvadeset minuta, i imali smo potpunu kontrolu, ali onda se dogodio taj prekid, iz kog primamo autogol… Mi se potom vratimo u igru, vratimo se u život, nastavimo da dominiramo, pa onda – penal…

Uzdahnuo je Dalić i iskreno nastavio:

Ne znam… Ja nikada ne komentarišem suđenje ili sudije, ali ću sada reći samo jednu rečenicu – onakav penal se ne sudi u finalu Svetskog prvenstva!

Svestan da je njegova izjava možda pregruba, ubrzo je hrvatski selektor podrobnije obrazložio svoj stav:

Opet, to ni na koji način ne umanjuje njihovu pobedu. Mi smo u nekim ranijim utakmicama imali više sreće, oni su je imali više danas. Sve se to izbalansira na kraju!

Na samom kraju, Dalić se osvrnuo na igru svog tima i zaključio:

Čestitke mojim igračima na utakmici, ali i na svemu. Ovo je možda bila i naša najbolja utakmica na čitavom turnir: imali smo i igru, i kontrolu, ali je, isto tako, bilo nedopustivo da napravimo ovoliko grešaka protiv reprezentacije kakva je Francuska… Jesmo sada tužni, ali moramo biti ponosni na ovo što smo uradili! Ostvarili smo najveći uspeh u istoriji hrvatskog fudbala, iako svakako ostaje mali žal za titulom – ali, to je život, to je fudbal!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još