Ozil se posle svega i dalje ne kaje zbog svog gesta!

Marko Kulić
Foto: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Nemačka je definitivno najneprijatnije iznenađanje na nedavno završenom Mundijalu. Ekipa koja je branila titulu prvaka sveta završila je svoje učešće već posle grupne faze.

To je najslabiji rezultat "Pancera" na svetskim prvenstvima u poslednjih 80 godina. Mnogi smatraju da su razne vanfudbalske stvari uticale na loše izdanje sada već bivšeg šampiona sveta. Glavni momenat je prema mišljenju mnogih bio taj kad su se nemački fudbaleri turskog porekla Mesut Ozil i Ilkaj Gundogan slikali sa predsednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom. Mnogi bivši nemački asovi smatrali su da je čitava priča oko dva fudbalera dosta uticala na atmosferu u ekipi. Štefan Efenberg je čak rekao da da ih treba eliminisati iz selekcije jer ne poštuju dovoljno reprezentaciju za koju igraju.

Erdogan se među zapadnim državama smatra diktatorom, ali Ozil smatra da je učinio ispravnu stvar. Fudbaler Arsenala je objavio svoje otvoreno pismo javnosti na svom Tviter profilu. Do sada se nije oglašavao po pitanju svih ovih napada na njega.

Iako je u nemačkim medijima predstavljeno drugačije, činjenica je da bi odbijanje da se sretnem sa predsednikom zemlje svojih predaka predstavljalo nepoštovanje onih koji bi bili ponosni na to što sam postao. Meni nije važno KO je predsednik, važno je samo to da je predsednik zemlje iz koje sam poreklom.

Mesut Ozil je naglasio da bi učinio isto, kao i to da nije imao nameru da utiče na ishod predsedničkih izbora u Turskoj.

Ofanzivni vezista je pored ovogodišnjeg, igrao na još dva Mundijala 2010. i 2014. kada je sa Nemačkom postao prvak sveta.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još