UEFA rang-lista za ovu sezonu: Srbija i dalje prva! - Admiral Bet SPORT

UEFA rang-lista za ovu sezonu: Srbija i dalje prva!

Srđan Orsić
Foto: StarSport

Zahvaljujući činjenici da ovoga leta Crvena zvezda i Partizan još uvek nemaju ni jedan jedini poraz u evropskim takmičenjima, naša zemlja po osvojenom koeficijentu u ovosezonskim takmičenjima još uvek zauzima prvo mesto na UEFA rang listi!

Srbija je sakupila za sada u ovoj sezoni 4.125 bodova, a ukupno trenutno imamo 20.375 bodova, što nas drži na 19. poziciji UEFA rang liste.

Uzevši u obzir da je Crvena zvezda, bez obzira da li prolazi ili ispada u kvalifikacijama za Ligu šampiona, izborila još 6 evropskih mečeva, jasno je da naš koeficijent može još da naraste, te da snovi o dva srpska tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona, nekada tako nadrealni, uopšte više to nisu!

Naravno, možda ih – najverovatnije, to jest – nećemo dosanjati ovoga leta, jer je potrebno da se plasiramo još 4 mesta iznad trenutnog, ali, kada se obrišu narednog leta očajni rezultati naših klubova iz sezone 2013/2014, i ako beogradskim večitim rivalima pomogne još neki naš klub, niej nemoguče da se mušema Lige šampiona u budućnosti trese na centru dva srpska stadiona!

U to ime: napred Zvezdo, napred Partizane, za vaskrs slave srpskog klupskog fudbala!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još