Serena plakala i nazivala sudiju lopovom, čudesna Naomi osvojila US Open! - Admiral Bet SPORT

Serena plakala i nazivala sudiju lopovom, čudesna Naomi osvojila US Open!

Nemanja Đorđević
Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Naomi Osaka osvojila je svoj prvi Grend Slem u karijeri pošto je u velikom US Opena pobedila Serenu Vilijams – 6:2, 6:4!

FInale poslednjeg od četiri najveća turnira u ženskoj konkurenciji donelo nam je pravu dramu na terenu "Artur Eš", ali ne toliko u rezultatu koliko u režiji glavnog arbitra Karlosa Ramosa i najbolje teniserke svih vremena.

Tridesetšetogodišnjia Amerikanka je veoma loše ušla u meč, šesnaest godina mlađa Japanka nije se uplašila svoje idolke, niti domaće publike i već u trećem gemu došla je do brejka, iz prve prilike. Nastavila je u istom ritmu, "šetala" je rivalku udarcima s jedne na drugu stranu terena i onda je još jednom ostavila bez servisa, pre nego što je rutinski privela set kraju.

Pokušala je isto da ponovi i u narednom delu susreta, iako je bilo jasno da će osvajačica 23. Slema uraditi sve da stigne do preokreta, pa je tako spasla novu šansu za brejk. Ali, onda se desio prvi od dva prelomna i veoma bizarna momenta, koji su na kraju i odlučili meč.

Španac je iz stolice opomenuo zbog komunikacije sa štabom, odnosno trenerom Patrikom Muratogluom, a ona se pravdala da nije bio u pitanju zabranjeni "koučing", već samo prosta podrška.

Bilo je primetno da je besna i frustrirana, posebno imajući u vidu da su joj se ovakvi konflikti (prošle godine je pretila linijskom sudiji da će je ubiti) dešavali nekoliko puta u bliskoj prošlosti, ali je uprkos tome uspela da po prvi put napravi brejk.

Međutim, prva Japanka osvajačica nekog Grend Slema odmah uzvraća istom merom i vraća ravnotežu, kada kreće i "konačni" obračun Vilijams i Ramosa.

Pošto je polomila reket jer nije uspela da sačuva stečenu prednost, dobila je drugu opomenu i automatski je ostala bez poena. Usledio je furiozan napad na sudiju i niz optužbi, od kojih je svakako najozbiljnija bila kada ga je nazvala lopovom jer joj je, kako smatra, "ukrao poen".

Sve se pretvorilo u opšti "cirkus", publika je pravila zaglušujuću buku, Serena tražila izvinjenje od sudije, dok Naomi nije dozvolila da je išta izbaci iz fokusa i usledio je potpuni preokret.

Na kraju su na terenu morali da se pojave i supervizor i tehnički direktor turnira, Serena je nastavila sa svima da se raspravlja, da bi na kraju, posle niza novih uvreda i optužbi, ostala i bez gema, a devojka iz zemlje "Izlazećeg sunca" sigurnim servisima stigla do senzacije, najvećeg uspeha karijere i čeka na nešto više od četiri miliona dolara.

 

 

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još