Ko je najveći u istoriji? Ivanišević ima malu dilemu - Admiral Bet SPORT

Ko je najveći u istoriji? Ivanišević ima malu dilemu

Nikola Bulatović
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Verovatno nikada neće dosaditi priča o tome ko je najveći teniser ikada. Od kada postoji tenis pa do danas izdvajaju se razna imena, ali su tri dominantna – Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Poslednji u nizu koji je pokušao da razreši ovu dilemu je nekadašnji osvajač Vimbldona.

Goran Ivanišević smatra da je Federer, možda, najbolji u istoriji, ali da je trio koji vlada tenisom već duži niz godina najbolji u istoriji:

Imao sam priliku da igram protiv svih – Ivana Lendla, Matsa Vilandera, Bjorna Borga, ali i protiv Rodžera Federera i Rafe Nadala. Teško je uporediti ih i odrediti koja generacija je bila najveća i koji teniser je najbolji u istoriji. Svaka generacija je jedinstvena i ima odlične igrače. Ali ovi sada možda igraju najbolje u istoriji. Verovatno je Federer najbolji od svih, a Nadal i Đoković ću deo najbolje generacije ikada viđene u tenisu.

Posle pauze vraćamo se omiljenim utakmicama – Derbi se igra u Premijer ligi

Hrvat je 2001. godine napravio svojevrsno čudo, osvojivši Vimbldon nakon što je prethodno dobio "vajld kard". On je u finalu savladao Patrika Raftera, sa 3:2 u setovima.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još