Klop i ove zime drma fudbalsku pijacu rekordnim transferom? - Admiral Bet SPORT

Klop i ove zime drma fudbalsku pijacu rekordnim transferom?

Stefan Cvetković
Foto: StarSport

Ako je verovati pisanju engleskih medija, Jirgen Klop je rešio da i ovog januara duboko zavuče ruku u džep.

Nemački trener je prošlog januara podigao fudbalski svet na noge kada je odlučio da Sautemptonu plati rekordno obeštećenje za odbrambenog igrača u visini od 75 miliona funti, i na "Enfild" dovede Virdžila Van Dajka – a ove zime  je spremio još veći transfer.

Engleski portali prenose vest da je Liverpul pripremio rekordnu ponudu u visini od 85 miliona funti za igrača Barselone Osmana Dembelea.

Dembele je u poslednje vreme igrač Barselone čije se ime najviše provlači po medijima, što zbog njegove budućnosti u klubu, što zbog nediscipline.

Njegov status, i pored izjava agenta da je voljen u Barseloni, je pod znakom pitanja, te ukoliko Liverpul stvarno namerava da pošalje ovu ponudu, dobra je šansa de će katalonski klub istu prihvatiti.

Klop veruje da ovim transferom može dodatno pojačati šanse oko borbe za toliko očekivanu titulu u Premijer ligi, gde za sada zaostaje dva poena za Mančester Sitijem, te mu je potrebna duža klupa u drugom delu sezone, kada je veća gužva u rasporedu i često se igra subota – sreda – subota.

Liverpul ima izuzetno jake napadačke opcije koje bi sa Dembeleom bile još jače, te nema sumnje da bi bili pretedenti da konačno vrate titulu na "Enfild". Transfer još više dobija na težini kada se zna da od ove sezone igrači koji budu potpisani u januaru, mogu nastupati u Ligi šampiona i za drugi klub.

Mladi Francuz je ove sezone u Barseloni odigrao 11 utakmica u španskom prvenstvu i postigao je 4 gola.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još