Trinkijeri: Nemam pojma da li će Zagorac igrati - Admiral Bet SPORT

Trinkijeri: Nemam pojma da li će Zagorac igrati

Nemanja Đorđević
Foto: StarSport

Trener Partizana Andrea Trinkijeri kaže da njegova ekipa nije favorit u duelima protiv Budućnosti, Valensije i Crvene zvezde, ali ističe da veruje u svoje momke.

Da kažem da smo autsajderi u ovoj seriji od četiri utakmice, neko bi to shvatio kao da ne verujemo u ekipu. Imamo potencijal. Svaki dan nešto naučimo. Nismo favoriti, ali verujem u moju ekipu.

Crno-bele najpre očekuje teško gostovanje u Podgorici, potom važan okršaj u Evrokupu, a onda i "večiti" derbi protiv Crvene zvezde.

Kada igraš Evroligu prvi put, treba ti adaptacija. Videli smo šta Budućnost može kod kuće, kakva je to bila utakmica… Teška atmosfera, iskusna, a mlada ekipa. Amerikanci su im svi vrhunski igrači, ali dvojica ključnih su Nemanja Gordić i Nikola Ivanović. Oni mogu dobiti utakmicu sa sedam asistencija, 25 poena… Oni su sigurno najveći target za našu odbranu. Neće nam biti lako.

Pored nešto težeg rasporeda, dodatni problem za Partizan moglo bi da bude i neigranje Radeta Zagorca koji je morao na manji operativni zahvat lica.

Ne volimo lake stvari, želimo da komplikujemo i budemo što bolji i bolji. Zagorac se povredio na treningu. Nemam pojma da li će igrati. Najverovatnije ćemo videti na dan utakmice. Sa ili bez njega, borićemo se. Ne brinem se za ono što ne mogu da kontrolišem, a ovo ne mogu. Mogu da imam poverenje u ekipu, a za sve druge priče, imamo izuzetnu situaciju.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još