Tumbaković: Barem smo popravili utisak i bili bolji u drugom poluvremenu - Admiral Bet SPORT

Tumbaković: Barem smo popravili utisak i bili bolji u drugom poluvremenu

Marko Kulić
Foto: StarSport

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković izjavio je nakon meča sa Srbijom da može biti zadovoljan igrom njegove ekipe. "Sokolovi" su od 30. inuta do kraja prvog poluvremena bili veoma smušeni.

Međutim, u drugom poluvremenu su postigli gol i mogli čak da dođu do vrednog boda. Tumbaković je rekao da je taj deo utakmice model kako Crna Gora stalno da igra.

U drugom delu smo bili bolji, dali gol i mogli više. Ako ništa drugo, popravili smo utisak u odnosu na ono što se dešavalo i u Podgorici i sada u prvom poluvremenu. Ima mnogo igrača koji su praktično do juče igrali u mladoj reprezentaciji i oni su izneli drugo poluvreme. To su fine stvari, afirmacija mlađih igrača kao garancija za nešto što treba da dođe.

Tumbaković gleda sad ka Rumuniji i odlučujućem meču za drugo mesto koje može imati značaj ako bi Srbija bila uspešna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sa druge strane, Rumunija će večeras protiv Litvanije i u utorak protiv Crne Gore pokušati da se izbori za prvo mestu, pod uslovom da Srbija kiksne protiv Litvanac u utorak.

Tumbaković smatra da je Srbija praktično obezbedila prvo mesto, odlazak uviši rang i dva meča u eventualnom plej-ofu za EURO.

Protiv Rumunije želimo da se izborimo za drugi status – bodovni. Trudićemo se, biće mnogo teško, mada je Srbija osvojila prvo mesto i veliki je favorit protiv Litvanije.  Ono što je dobro, jeste da će se oporaviti Tomašević i Bećiraj, tako da će nam biti lakše.

Crna Gora i Rumunija sastaju se u utorak od 20:45. Sigurno je da će se i ovde u Srbiji navijati za Crnu Goru. Pobeda ili bod "Sokolova" protiv Rumuna osigurao Srbiji prvo mesto, bez obzira na ishod meča protiv Litvanije.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još