Ponovo se javio Đokovićev večiti kritičar, kako on vidi Noletove šanse na Ozi openu?

Marko Kulić
Foto: Chris Trotman/Getty Images for ATP

Sledeće nedelje počinje prvi gren slem turnir u sezoni, Australijan open. Mnogi bivši teniseri i teniski stručnjaci iznose svoje procene toga ko je favorit na predstojećem turniru u Melburnu.

Naravno, nezaobilazno je mišljenje jednog od bivših tenisera koji često sumnja u sposobnosti Đokovića – Matsa Vilandera. Trostruki šampion Ozi opena smatra da je srpski teniser favorit, ali postavlja pitanje koliko je on spreman da opravda to zvanje.

Novak se nalazi u novoj situaciji u kojoj gubi finala, a izgubio je i od Bautiste Aguta. Koliko je on u stvari uopšte spreman? Da li se u tom meču radilo o tome da nije odigrao punom snagom? Ipak, on je favorit jer je osvojio Vimbldon i US open.

Sa druge strane, ne otpisuje prerano povratnika, Endija Mareja. Takođe smatra Fedrerera i Nadala velikim favoritima, u slučaju da budu spremni.

Ako Endi Mari bude bio 100 odsto spreman, mislim da ćemo imati najneizvesniji muški turnir u poslednjih nekoliko godina. Ako Federer ne bude imao previše fizički naporne duele u prve četiri runde, rekao bih da će biti opasan koliko je bio i prethodnih godina. Što se Nadala tiče, verujem da će ovaj turnir biti stvarno neverovatan za njega ako bude spreman. Ta trojica se i dalje drže, a mladi teniseri su u velikom usponu.

Nadamo se da će Novak Đoković i ovaj put otkloniti sumnje Matsa Vilandera kada je u pitanju njegov nastup.

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još