Nole otvoreno: Zašto nas niko ne pita? - Admiral Bet SPORT

Nole otvoreno: Zašto nas niko ne pita?

Nikola Bulatović
Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Novak Đoković spremno dočekuje duel osmine finala sa Danilom Medvedevim. Srpski teniser grabi ka novoj tituli na Australijan openu, a naredna prepreka mu je talentovani Rus.

Ipak, najbolji teniser sveta ponovo se osvrnuo na problem koji je imao u prethodnom meču, a koji nema veze sa igrom na terenu:

Kao neko ko je u savetu igrača, svestan sam i važnosti televizijskog prenosa i s druge strane i nama to stvara bolje uslove i popularizuje sport. Omogućava nam da imamo više plodova, a s druge strane, nekako se previše pridaje prioritet televiziji. Sad ispada šta god oni kažu da mi tome treba da se povinujemo i prihvatimo sve.Baš me interesuje šta će se sad dogoditi. Planiram da pričam sa organizatorima turnira. Nisam bio jedini igrač kojem je to zasmetalo, nije odgovaralo ni Denisu, Uostalom, ja sam samo malo više bio vokalan oko toga.

Nole smatra da je potrebno da i igrači budu konsultovani kada se odlučuje o nekim stvarima poput TV prenosa i svega što to prati i podrazumeva:

Šta god da televizija kaže ispada da moramo prihvatiti i to je to. Igraj u devet ujutro, igraj. Hoće televizija, hoće televizija, tako je bilo slučajeva u prošlosti u Americi, na primer. Imali smo finale Sinsinatija, ja se sećam u 11 ujutro, a igrao sam prethodnu noć sa Nadalom polufinale u devet uveče. Na primer ESPN ili bilo koja televizija je prenosila, može samo taj termin da zaključa i obezbedi za direktan prenos meča. Ja sad razumem, vi ste novinari i radite na televizijama, ali ne poznajem taj svet ali poštujem to, svi smo nekako na istom brodu. Opet, prosto, neke stvari trebaju pre nego što se odluče da sd ljudi konsultuju sa igračima. To je nešto što je loše, ne znam zbog čega se uskraćuju igrači u tom procesu odlučivanja. To je jedina moja zamerka. Svi mi radimo da ovaj sport bude bolji, i vi i mi. Ali prosto, treba se uključiti u ceo proces.

Kada je reč o utrašnjem protivniku Novak kaže da očekuje dobar i težak meč, ali veruje u svoje sposobnosti:

U pitanju je visok momak, servira izuzetno jako i precizno, a mislim da je napredovao u kretanju, što mu je ranije nedostajalo u igri. Bekhend mu je bolji udarac od forhenda, ali je smanjio i broj grešaka forhendom. Dobio je mnogo mečeva u poslednje vreme, pobedio je neke vrhunske igrače, a ovde još nije izgubio ni set. Dakle, u izuzetnoj formi, ali i ja se dobro osećam.

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još