Tipsarevićev učenik čeka Srbiju u Dejvis kupu: Znam srpski, volim te ljude i tu muziku – neće nam biti lako

Srđan Orsić
Foto: Printscreen Youtube

Srbiju uskoro, 1. februara, čeka duel sa Uzbekistanom u Taškentu u okviru novog izdanja Dejvis kupa, a najpozvaniji da o njemu priča upravo je Jurabek Karimov, teniser iz ove zemlje koji našu zemlju smatra svojom drugom kućom.

Naime, već tri godine, Jurabek je polaznik teniske Akademije Janka Tipsarevića, u našoj zemlji boravi podjednako često kao i u otadžbini, i ističe koliko je vezan za Srbiju.

Imam mnogo prijatelja u Beogradu, naučio sam srpski jezik, čak slušam i njihovu muziku. Volim ljude u Srbiji, Srbiju smatram drugom kućom. Znam većinu njihovih igrača, trenirao sam sa nekima i naučio mnogo od njih,

kaže Karimov i dodaje:

Igraćemo pred svojom publikom. Imamo dobar tim. Denis Istomin je naše najjače oružje, ali znamo da neće biti lako protiv Srbije. Borićemo se. Svako želi da pobedi, borićemo se najbolje što možemo. Sve će se svesti na to ko će biti bolji u datom trenutku. Očekujemo kvalitetne duele!

Srbija će, kako je već potvrđeno, igrati bez Novaka Đokovića, ali smo uvereni da Dušan Lajović, Filip Krajinović, Viktor Troicki, Laslo Đere i Nikola Milojević mogu da izađu na kraj sa Istominom, Karimovim  i društvom.

Srećno, momci, i neka pobedi bolji!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još