"To što radi Jokić, to rade veliki igrači"

Marko Kulić
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Trener Denver Nagetsa, Majk Meloun je oduševljen najnovijim izdanjem Nikole Jokića. Srpski internacionalac dao je odlučujući koš u pobedi nad Memfisom 95:92.

Denver je bio u zaostatku od čak 25 poena (70:45), ali zatim je došlo do neverovatnog preokreta. Meloun ističe jedinstvo i karakter čitave ekipe.

Rekao sam momcima na poluvremenu da imaju pet minuta da mi pokažu da žele da igraju. Mislim da smo u trećoj četvrtini odigrali sa ogromnom energijom, a oni nisu mogli ništa da pogode. Pokazali smo karakter.

Gubiš 70:45, a nismo odustali. Promenili smo mentalitet u drugom poluvremenu, bili agresivniji, naterali smo ih na 20 izgubljenih lopti, a to je neverovatno na njihovom terenu. Kada imaš takvo jedinstvo u timu, to je velika stvar za budućnost.

U tom jedinstvu ekipe istakla su se dva pojedinca – Malik Bizli i Nikola Jokić.

Bizli je bio vrlo važan u ovoj pobedi, ali Džoker (Nikola Jokić)… Mi smo odigrali na našeg naboljeg igrača koji je preko sjajnog centra, najboljeg defanzivca lige (Marka Gasola) na niskom postu poentirao. To rade veliki igrači i to je Nikola uradio večeras.

Jokić je meč završio sa 24 poena uz pet skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije.

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još