Blizanci igraju Super Bowl – To što su identični je problem za Remse

Dušan Ninković
Photo by Elsa/Getty Images

Devin MekKorti je već dugo deo NFL karavana. Još 2010. godine je postao deo Nju Inglanda i to je jedini tim za koji je nastupao. Sa njima je dva puta uspevao da osvoji Super Bowl i bio je veoma bitan deo ekipe i u tim sezonama. Ipak, ovogodišnje izdanje će i za njega biti posebno.

On je do sada u karijeri odigrao 123 NFL meča i na svakom od njih je bio starter. Praktično je nezamenjiv na poziciji sejftija. Ako biste ga pitali koji mu je od mečeva u karijeri najdraži, verovatno bi izabrao onaj koji tek treba da odigra za nekoliko dana. Biće to prilika da zajedno sa svojim bratom blizancem osvoji najprestižniji trofej u ovom sportu.

Džejson MekKorti je u NFL ušao još 2009. godine kada je izabran od strane Tenesi Titana. Nastupao je za taj tim sedam godina, da bi jednu sezonu poveo u Klivlendu. Na kraju, pred početak ove sezone, priključio se bratu u dresu Patriota. On igra na poziciji kornerbeka i takođe je važan šraf Nju Inglanda. Ove sezone je bio starter na 12 utakmica.

Blizanci MekKorti su tek 13. par blizanaca u istoriji NFL lige. Obojica su do šanse da podignu trofej Vinsa Lombardija stigli nakon mnogo odricanja, nakon mnogo treninga i truda kakav se retko viđa. Nije im bilo lako, kao veoma mali su ostali bez oca a majka se trudila da im omogući lagodan život u detinjstvu. Imali su problema i tokom školovanja, posebno sa dobijanjem stipendija.

Devin MekKorti je od strane Patriota izabran kao 27. pik na draftu, dok se njegov brat više mučio. On čak nije bio ni pozvan na neka od testiranja pred draft, ali je završio u ligi nakon što ga je tim iz Tenesija uzeo u šestoj rundi. Bio je 203. pik, a sada će imati priliku da se izbori za svoju prvu titulu.

Ovogodišnji Super Bowl igra se u noći između nedelje i ponedeljka. Najuspešniji tim kroz istoriju su Pitsburg Stilersi koji imaju šest titula, dok Nju Ingland tim koji je najčešće igrao Super Bowl. Ovo će biti njihov 11. nastup a odlučujući meč su igrali i prethodne dve godine, sa polovičnim učinkom. Ekipi Remsa, koja je nekada igrala u Sent Luisu, ovo će biti četvrti nastup a do sada su samo jednom, 1999. godine, osvojili titulu.

Super Bowl: Los Angeles Rams – New England Patriots

Photo by Elsa/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još