Super Bowl: Remsi ili Petriotsi, dinastija ili iznenađenje?

Dušan Ninković
FOTO: Twitter/Colts

Kada neko za manje od dve decenije, u jednom od fizički najzahtevnijih sportova, čak 9 puta stigne do finalnog meča reč je o dominaciji. Mogli bismo je uporediti sa Džordanovim Bulsima, sa Realom koji je prethodnih godina vodio Zidan i ni sa jednim timom u NFL istoriji. Niko nije bio ovoliko dobar.

Kako onda objasniti to što je na klupu jednog od manje uspešnih timova u ligi seo mlad trener i krenuo u revoluciju. Uvođenje novih stvari u igru, modernizacija i napadački sistem koji se u poslednje dve godine pokazuje kao veoma efikasan, doveli su ih do finala.

Večerašnji Super Bowl biće okršaj dve poptuno suprotne stvari. Na jednoj strani igraće tandem Beliček-Brejdi, dinastija koja godinama hara NFL ligom. Protivnik će biti mlada ekipa, predvođena mladim trenerom. Spremni su na sve, da u trenutku izmisle nešto novo, da iznenade i da ne ustuknu. Da li su spremni da pobede?

Pričalo se o prestanku dominacije i prethodnih sezona. Jednom, drugi pa treći put. Ovo je treće uzastopno finale za Petriotse i to nije nešto što se u ovom sportu često dešava. Ove sezone su se dosta mučili tokom regularnog dela, a postojali su dobro upućeni ljudi koji su govorili da treba sačekati. Nju Ingland je igrao sa rezervom, čuvajući se za finiš sezone.

Zarazliku od Petriotsa koji su sezonu otvorili sa dva poraza u prva tri meča, Remsi se nisu štedeli. Pokazivali su svoje namere da stignu do samog kraja već u uvodnim mečevima. Do pauze, a bili su slobodni u 12. kolu, poraženi su samo jednom. Pred plej-of imali su skor 13-3, za deobu prvog mesta, dok su Petriotsi bili na 11-5.

Današnja ekipa Remsa mnoge podseća na tim koji je doneo poslednji trofej toj franšizi. Nekada su igrali u Sent Luisu i važili za najbolji šou u ligi. Danas su slični, ne baš kao šou ali sasvim sigurno kao zabava za gledaoce. Biće mnogo kreativnih napada ukoliko odlučite da večeras posle ponoći pratite najpraćeniji sportski događaj na svetu.

Ova dva tima su poslednji meč u Super Bowl-u odigrali 2002. godine i to se može uzeti kao početak dominacije Petriota. Dve godine ranije dogodila su se dva veoma značajna događaja. Bil Beličik je seo sa njihovu klubu, nakon što je sakupio dovoljno iskustva, a Remsi su osvojili svoj poslednji pehar. Bilo je to takođe u Atlanti, u blizini stadiona na kom se igra noćas. Šon Mekvej, njihov današnji trener, tada je bio tinejdžer.

Sudar dve filozofije, možda i najveće franšize u istoriji ovog sporta protiv franšize koju su nekoliko puta selili. Sudar iskustva, na klupi i terenu, protiv mladosti na oba polja. Sudar, od kog će pucati kacige, od kog će se padati na travu i zbog kog se neće spavati. Gledamo večeras događaj na kom jedna sekunda reklama košta kao celokupan godišnji budžet nekih sportskih timova sa ovih prostora?

SUPER BOWL: LOS ANGELES RAMS – NEW ENGLAND PATRIOTS – SVE KVOTE!

FOTO: Twitter/Colts

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još