FED kup – teniserke spremne za meč sa Gruzijom

Marko Kulić
Foot: Al Bello/Getty Images

Teniserke Srbije sutra gostuju Gruziji u okviru prvog kola evro-afričke zone FED kupa. Naš tim će predvoditi Aleksandra Krunić, Olga Danilović, Ivana Jorović i Nina Stojanović.

Olga Danilović je optimista po pitanju pobednika u predstojećem duelu.

Uslovi za igru su dobri. Dopada mi se hala i podloga na kojoj se igra, tereni nisu ni prebrzi ni prespori, imali smo dovoljno vremena da se naviknemo. Prvi meč je protiv Gruzije koju smo pobedili prošle godine i mislim da nam i to daje prednost. Imamo kvalitetnije igračice, ali nikad se ništa ne zna unapred.

Sistem takmičenja je takav da su reprezentacije u Evro-afričkoj zoni podeljene u A i B grupu. Prvu A grupu čine: Rusija, Ukrajina, Poljska, Estonija, Bugarska, Danska i Švedska. Te reprezentacije su zatim podeljene u dve grupe. U A grupi su: Rusija, Poljska i Danska, a u B grupi: Ukrajina, Estonija, Bugarska i Švedska.

Pobednici obe grupe igraće u plej-ofu za popunu Druge Svetske grupe Fed kupa. U Grupi B su Srbija, Velika Britanija, Hrvatska, Mađarska, Turska, Grčka, Gruzija i Slovenija. I ta grupa podeljena je takođe u dve grupe. U A grupi su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. U B grupi su Srbija, Gruzija, Hrvatska i Turska.

Selektorka Srbije, Tatjana Ječmenica Jevtić je istakla da je svesna važnosti ove grupe.

Svaki meč je težak i nije za potcenivanje. Devojke treba ozbiljno da pristupe svakom meču i da daju sve od sebe. Verujem da će to uraditi i nadam se uspehu.

Srbija sutra od 11 časova igra svoj meč protiv Gruzije.

Foot: Al Bello/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još