Mislili smo da su snukeraši gospoda - dvojica Velšana suspendovana - Admiral Bet SPORT

Mislili smo da su snukeraši gospoda – dvojica Velšana suspendovana

Dušan Ninković
Foto: Joosep Martinson/Getty Images for Kaspersky

Kada se priča o snukeru, igri koja je tek u poslednjih nekoliko godina dostigla svetsku popularnost, priča se i o fer potezima. Svaka greška za stolom prijavljuje se istog trenutka, igrači su istovoremeno i pomoć sudiji da prođe sve u najboljem redu. Ali, postoji i druga strana priče.

Bez obzira što je neko od najpoznatijih snuker igrača na svetu privatno kontroverzan, za stolom će se ponašati po pravilima. Bilo da je to O’Saliven, koji je imao incidente u privatnom životu, ili Tramp i Robertson, koje prati imidž buntovnika, pa sve do uglađenih Selbija i Higinsa, niko neće stvoriti skandal tokom meča.

Nekadašnji profesionalac Džejmi Džons dobio je kaznu u trajanju od pet godina i sedam meseci, dok je Dejvid Džon kažnjen jednogodišnjom zabranom igranja. Razlog za ovako visoke kazne je njihova umešanost u nameštanje mečeva.

Džejmi Džons nije igrao nijedan od nameštenih mečeva, ali je bio deo plana za njihovo nameštanje. Nekadašnji 39. snuker igrač sveta znao je šta će se dogoditi i nije uradio ništa da to spreči, pa narednih godinu dana neće moći da učestvuje na turnirima.

Za razliku od njega, penzionisani Džon je bio direktan učesnik nameštenih mečeva. Pored meča protiv poznatog Grejema Dota, za koji je znao i Džons, pretpostavlja se da je namestio još najmanje dva meča. U te njegove malverzacije nisu bili uključeni protivnici sa kojima je igrao.

Pored kazni koje se odnose na zabrani igranja, obojici je određena i novčana kazna. Džons je dužan da kasu Svetske asocijacije profesionalaca u snukeru i bilijaru napuni sa 9 hiljada funti, dok će Džon uplatiti 17 hiljada.

Foto: Joosep Martinson/Getty Images for Kaspersky

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još