Koliko koštaju nastupi velikih na "malim" turnirima? - Admiral Bet SPORT

Koliko koštaju nastupi velikih na "malim" turnirima?

Nikola Bulatović
Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Arno Di Paskval i Benoa Majlin, eksperti za tenis iz "Eurosporta" otkrili su koliko koštaju nastupi najboljih tenisera na turnirima i koliko organizatore manjih turnira košta da se na njihovim takmičenjima pojavi neko veliko ime:

Federer traži milion evra. Prošle godine je igrao Štutgart i Bazel, a ove se obavezao na igranje u Dubaiju. Federer je 2018. igrao u Roterdamu bez finansijske naknade jer je najavio učešće dva dana pred početak turnira. Nadal i Đoković traže oko 800.000 evra. Nadal je jefitniji, Đoković je jeftiniji (od Federera). Ali, Nadal i Đoković ne pune stadione, a Federer to radi. Kada imate Federera, imate i rasprodat turnir.

Cela polemika o ovoj temi nastavak je priče o "Mercedes openu" u Štutgartu, nakon izjave organizatora da ne mogu da priušte igranje Federera i Zvereva. Direktor pomenutog turnira je prokomentarisao zahteve Aleksandra Zvereva:

Mislim da je suma novca koju je tražio neopravdana. Njemu ipak još uvek fali neka Grend slem titula. Ne možemo da priuštimo i Federera i Zvereva.

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još