Propušta ostatak sezone: Fudbaler Levantea uhapšen - Admiral Bet SPORT

Propušta ostatak sezone: Fudbaler Levantea uhapšen

Dušan Ninković
Foto: David Ramos/Getty Images

Levi bek koji je još pre skoro pet godina stigao u tim Levantea verovatno neće nastupati do kraja sezone. Razlog za to je neobičan i nismo se često susretali sa ovakvim stvarima. Tonjo Garsija je uhapšen i trebalo bi da odgovara za nekoliko krivičnih dela.

Fudbaler koji je svojevremeno bio član i rezervnog tima Viljareala ove sezone igra kao levi bek ili levi vezni. Njegov golgeterski saldo od dva postignuta pogotka, uz dve asistencije, pokazuje da je opasan po protivnike. Odigrao je 17 mečeva u prvenstvu ove sezone a očigledno je bio opasan i van terena.

Španska policija je uhapsila sedmoro ljudi a sudija im nije dozvolio da se brane sa slobode. Procenjeno je da psotoji dovoljno dokaza da se podižu optužnice protiv svih, pa i protiv Tonja Garsije, fudbalera Levantea.

On je samo nekoliko dana pre hapšenja potpisao novi ugovor sa Levanteom. Po četvorogodišnjem ugovoru trebalo bi da bude igrač tog tima sve do 2023. godine. Ako ne bude u zatvoru tokom narednih godina.

Kod njega je prilikom pretresa pronađeno 4.200 evra koji su samo delić veće slagalice. Naime, pretpostavlja se da je uzeo ukupno 10.000 evra od ostalih osumnjičenih koji su počinili niz krivičnih dela poput iznude, utaje, pretnji i sličnih.

Advokat fudbalera istakao je da ove optužbe nemaju dodirnih tačaka sa istinom i da se fudbaler sa jakim ugovorom ne bi ni bavio ovako sitnim ciframa. Perez Mora koji zastupa igrača otkrio je da radi na puštanju njegovog klijenta na slobodu.

Fudbalski klub Levante stao je u zaštitu igrača i rešio da mu pomogne. Dok ne bude zvanično da je kriv, imaće podršku svojih poslodavaca, koji veruju u njegovu stranu priče. Dok se situacija ne raščisti, moraće da smisle novo rešenje za levu stranu terena.

Foto: David Ramos/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još