Von bronzom u spustu završila karijeru

Dušan Ninković
Foto: Instagram

Jedna od najboljih skijašica svih vremena, a najbolja kada bi se gledale pobede u Svetskom kupu, završila je karijeru. Lindzi Von oprostila se na Svetskom prvenstvu u Oreu, osvojivši bronzanu medalju.

Svoje prve medalje na Svetskim prvenstvima osvojila je upravo na ovom mestu pre 12 godina. Sada je došlo vreme za rastanak, nakon mnogo izveženih trka i nekoliko teških povreda koje su obeležile karijeru. Da njih nije bilo, Von bi bila još uspešnija, i po broju pobeda u Svetskom kupu i po broju osvojenih trofeja.

Pre same trke znalo se da je ovo njen poslednji nastup a kao što je rekla kasnije, nikada nije bila ovoliko nervozna. Želela je da se sve završi na pravi način i to se na kraju desilo. Iako je von vozila među prvima, do kraja takmičenja samo su dve skijašice uspele da nadmaše njen rezultat.

Zlatna medalja pripala je Ilki Štuhec, koja je tako odbranila tron. Korin Suter stigla je do srebrnog odličja a Lindzi Von današnjom medaljom postala prva takmičarka koja je osvajala odličja na šest takmičenja.

Von karijeru završava sa četiri pobede manje od Ingemara Stenmarka pa će njegov rekord u Svetskom kupu morati da vija Mikaela Šifrin. Naslednica Lindzi Von, sledeća najbolja skijašica na svetu, mlada Amerikanka, već sada ima lepu priliku da obori mnoge postavljene rekorde.

Foto: Instagram

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još