Đanmarko Poceko na klupi Dinama - Admiral Bet SPORT

Đanmarko Poceko na klupi Dinama

Dušan Ninković
credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nekadašnji pomoćnik u Cedeviti od danas ima novi klub. Ekscentrični Italijan sešće na klupu Dinamo Sasarija nakon što je otkaz u toj ekipi dao dosadašnji trener, Vinćenco Esposito. Biće to njegov četvrti posao u rodnoj zemlji.

Poceko je rođen u Gorici, na granici Italije i Jugoslavije. Odrastao je u Trstu a košarkašku karijeru počeo je da gradi u Udinama. Temperament koji ga je krasio stvarao mu je mnoge probleme kroz igračku karijeru, od svađe sa trenerim njegovog tima do svih drugih.

Zbog sukoba sa Bogdanom Tanjevićem nekoliko godina nije nastupao za reprezentaciju Italije. Pored  Varezea, Fortituda i Orlandine igrao je za još nekoliko italijanskih timova ali i za Himki i Saragosu.

Javnosti na ovim prostorima postao je poznat tokom angažmana u Cedeviti. Tokom dve sezone bio je pomoćni trener kluba iz Zagreba i povremeno je vodio mečeve prvog tima, kada Veljko Mršić nije sedeo na klupi tog tima. Njegove specifične konferencije za štampu ali i ponašanje tokom utakmica uvek su ga stavljale u prvi plan.

Poceko će na klupi Dinamo Sasarija naslediti Vinćećnca Esposita koji je podneo ostavku zbog loših rezultata. Iako je bilo priče da će Dinamo pokušati da zadrži trenera na klupi, očigledno nisu uspeli u tome.

Ekipa Sasarija prethodnih godina izgradila je specifičan stil košarke sa mnogo trčanja i mnogo šuteva za tri poena. Čini se da će se temperament nekadašnjeg plejmejkera idealno uklopiti u takvo okruženje pa očekujemo velike stvari od danas formirane saradnje.

Ekipa Sasarija trenutno se nalazi na 9. mestu italijanske lige i u tom takmičenju imaju tri uzastopna poraza. U nastavku sezone ih očekuju mečevi protiv Lejdena u završici FIBA Evropa kupa, ali pre toga im predstoji borba za prvi trofej u sezoni. Protivnik u kupu Italije biće im Venecija.

credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još