Dvostruka Gren slem šampionka otpustila Sašu Bajina

Dušan Ninković
Bajin i Kristina raskinuli Foto: Elsa/Getty Images

Naomi Osaka, trenutno najbolja teniserka sveta, rešila je da prekine saradnju sa čovekom koji joj je prethodnih nekoliko godina bio trener. Saša Bajin, Srbin koji je ranije sarađivao sa Serenom Vilijams, jedan je od najzaslužnijih ljudi za uspeh mlade Japanke.

Ova informacija dolazi kao grom iz vedra. Ništa nije ukazivalo na sporazumni raskid saradnje između japanske teniserke i teniskog trenera srpskog porekla. Njihova saradnja bila je veoma plodna a mlada teniserka stigla je do dve uzastopne titule na velikim turnirima.

Nakon osvajanja US Opena krajem prošle godine, Osaka je osvojila Australijen Open na početku ove kalendarske godine. Taj dobar rezultat doneo joj je i prvo mesto na WTA listi, ali nekim aspektima saradnje očigledno nije bila zadovoljna. Procenila je da joj je neophodna promena a to je koštalo posla njenog trenera.

Saša Bajin je i sam bio teniser, ali je veoma rano prekinuo karijeru. Bio je sparing partner mnogim teniserima a u žižu javnosti dospeo je nakon saradnje sa Serenom Vilijams. Iako je u teniski svet ulazio neprimetno, njegove uspešne saradnje sa poznatijom sestrom Vilijams, Azarenkom i Osakom stvorile su mu značajan renome.

Pred mladom teniserkom biće težak izazov da odbrani prvu poziciju na WTA listi, dok će Bajin potražiti novi biser na turu. Ne sumnjamo da će i ta saradnja biti uspešna jer je čovek rođen u Aranđelovcu već nekoliko puta dokazivao da može da stvori najbolju teniserku na svetu.

Foto: Elsa/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još