Hamburger Športferajn – da se sat više nikada ne ugasi

Nemanja Đorđević
Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Poslednjim sudijskim zviždukom u prošlogodišnjem izdanju Bundeslige stavljena je tačka na jednu od neverovatnijih serija u svetu sporta.

Slavni Hamburger Športferajn, šestostruki prvak Nemačke i nekadašnji šampion Evrope, po prvi put je ispao iz elitnog ranga takmičenja – pred godinu u kojoj slavi vek postojanja.

Koliko su svi u HSV bili ponosni ovom činjenicom možda je najbolje oslikavao sat na tribinama koji je pokazivao godine, dane, sate, minute i sekunde provedene u Bundesligi, od njenog osnivanja 1963.

Nešto više od šest meseci kasnije, Hamburg se nalazi na pola puta da se vrati tamo gde i pripada, pošto posle 20 odigranih kola zauzima prvo mesto u Cvajti sa 40 bodova.

Ipak, još jedan dugogodišnji bundesligaš, Keln je samo korak iza, a nisu daleko ni Union Berlin, Hajdenhajm i Sankt Pauli sa po 37 bodova.

Samo prva dva mesta vode automatski u društvo najboljih, dok je treće mesto rezervisano za baraž, pa se stiče utisak da se gosti iz Drezdena neće previše pitati od 20.30 na krcatom stadionu "Folkspark".

Domaćin će imati i dodatni motiv posle poraza od Arminije u prošlom kolu, dok je Dinamo dovoljno daleko od opasne zone da mora da igra pod prevelikim pritiskom, iako i gosti svakako imaju svoju računicu.

20:30 Hamburg SV – Dinamo Drezden 1 (1,55) X (3,85) 2 (5,50)

Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još