Kajler Mari izabrao – baviće se američkim fudbalom

Dušan Ninković
Foto: Twitter/TheKylerMurray

Momak o kom priča cela Amerika doneo je odluku koja će zanimati ceo sportski svet. Student univerziteta Oklahoma opredelio se za američki fudbal pre bejzbola. Ovo je tema koja se mesecima provlači kroz američke medije.

Kajler Mari je rođen u avgustu 1997. godine i već je postao prava zvezda u Americi. Njegov otac je svojevremeno bio kvoterbek Univerziteta Teksas A&M, dok je njegov stric profesionalno igrao bejzbol za tri tima. Kažu da je Kajler u oba sporta talentovaniji od njih dvojice.

Mari je pohađao srednju školu Alen u rodnom Teksasu, da bi nakon samo jedne godine na koledžu koji je studirao njegov otac prešao na Univerzitet Oklahoma. Tamo je u potpunosti pronašao sebe, igrajući paralelno kao kvoterbek tima u američkom fudbalu i kao autfilder u bejzbol timu.

Na MLB draftu održanom prošle godine Mari je izabrao od strane Ouklend Atletiksa. Oni su ga birali kao devetog pika ali ga verovatno nikada neće videti kako nastupa u profesionalnoj bejzbol ligi.

Nakon što je taj draft obavljen, Mari je nastavio da studira. Paralelno je igrao za oba svoja tima i pred njim je bila važna odluka, kako želi da provede profesionalnu karijeru. Jedan od najvećih talenata koje Amerika ima doneo je odluku.

Kako je Mari istakao na svom tviter profilu, njegovo telo stvoreno je za kvoterbeka. Njegova poslednja objava sadrži i sledeću poruku: "Fudbal je ljubav i strast koju osećam celog života. Želim da budem najbolji kvoterbek i da osvojim Super Bowl. Posvetiću se tome da postanem kvoterbek oko kog se gradi franšiza."

Foto: Twitter/TheKylerMurray

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još