Nakon debakla u Ljubljani, Igokei preti ispadanje iz lige - Admiral Bet SPORT

Nakon debakla u Ljubljani, Igokei preti ispadanje iz lige

Dušan Ninković
Foto: ABA league/Igokea/Nenad Vuruna

Košarkaši tima iz Aleksandrovca ubedljivo su poraženi na gostovanju Olimpiji i time doveli u pitanje opstanak u ABA ligi. Nakon ovog poraza pali su na pretposlednju poziciju i u naredna tri kola moraće da se izbore za opstanak.

Derbi začelja pripao je domaćem timu nakon veoma ubedljive partije. Olimpija je već nakon prvih deset minuta košarke imala 12 poena prednosti. Do poluvremena je ta razlika uvećana za još tri poena a predstavnik BiH nije uspeo da se konsoliduje ni u nastavku meča.

Petrol Olimpija dobila je i treću deonicu, povećavši razliku za još sedam poena dok su najmanje ubedljivi bili u poslednjem kvartalu. Taj period igre dobili su samo jednim poenom razlike, ali je ukupan rezultat bio 92:69!

U pobedničkom timu Šamanić je ubacio 18 poena, dok su Špan sa 14, Džons sa 13 i Begić sa 11 bili prava podrška. Jedini vredni pomena u poraženom timu bili su Anđušić sa 21 poenom i Luković koji je dodao 11.

Nakon ovog rezultata Olimpija i Igokea bodovno su poravnati na tabeli. Poslednje mesto zauzima Krka sa skorom 5-14, dok su večerašnji rival za jednu pobedu bolji, uz skor 6-13. Sledi grupa timova koja im učinak 7-12, a među njima su Cibona, Mornar i Zadar.

Foto: ABA league/Igokea/Nenad Vuruna

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još