Berdih i Monfis u osmini finala Roterdama - Admiral Bet SPORT

Berdih i Monfis u osmini finala Roterdama

Stefan Cvetković
Foto: pixabay.com

Kao što smo danas i predložili, Gael Monfis i Tomaš Berdih odigrali su dva tvrda duela u kojima su sitnice odlučile.

Tomaš Berdih je sa 2:0 savladao Žila Simona – 4:6, 6:4, dok je istim rezultatom Gael Monfis bio bolji od Davida Gofana – 7:6, 7:6, na ATP turniru u Roterdamu.

U duelu između Berdiha i Simona u prvom setu viđena je prava drama u finišu. Simon je dva puta napravio brejk i servirao za seto, ali je Berdih nekako uspevao da ostane u setu. Berdih je zatim došao do dve set lopte u tajbrejku, ali je ovog puta Simon bio taj koji je uspeo da to preživi i dođe do prilike da završi set, nije je iskoristio i izgubio prvi deo igre.

Berdih je odlično započeo drugi set, poveo sa 4:0, ali Simon se vraća na 4:4. Berdih nakon toga pravi brejk i  osvaja svoj servis gem za trijumf u meču.

Ništa manje drame nije viđeno ni u duelu između Monfisa i Gofana. Počelo je sa po jednim oduzetim servisom na obe strane, Gofan je vodio 5:4, servirao za set, Monfis se vratio, odveo taj deo igre u tajbrejk, a tamoj je Francuz bolje otvorio i osvojio prvi set.

Gofan je bolje započeo drugi set i vodio sa 4:1, ali je francuski teniser došao do svoje igre i preokrenuo rezultat za konačnih 7:5 i slavlje u meču.

Berdih igra protiv Denisa Šapovalova u osmini finala, dok je protivnik Monfisu Andreas Sepi.

Foto: pixabay.com

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još