I UEFA se pridružuje odavanju počasti Sali - Admiral Bet SPORT

I UEFA se pridružuje odavanju počasti Sali

Marko Kulić
Photo by Stu Forster/Getty Images

Ove nedelje na velika vrata se vraćaju dva evropska klupska takmičenja – Liga šampiona i Liga Evrope. U međuvremenu se desila velika tragedija i avionska nesreća kojoj je stradao Argentinac Emilijano Sala dok je leteo za Kardif.

Evropska kuća fudbala (UEFA) je tim tužnim povodom odlučila da svi mečevi Lige šampiona i Lige Evrope ove nedelje počnu minutom ćutanja. To je UEFA i potvrdila na svom sajtu, a predsednik Aleksandar Čeferin je izrazio saučešće porodici argentinskog fudbalera.

U ime svih u UEFA, želeo bih da izrazim najdublje saučešće porodici i svima koji su voleli Emilijana Salu. Duboko sam pogođen činjenicom da je jedan mlad život tako okrutno okončan. Apelujem na navijače širom kontinenta da odaju počast Emilijanu Sali u danima pred nama.

Postoji i preporuka klubovima koji ove nedelje budu igrali mečeve LŠ i LE da nose crne florove na svojim dresovima. Bivši napadač Nanta, Emilijano Sal, stradao je na putu ka Kardifu 21. januara, a njegovo telo je pronađeno 7. februara. On je tamo trebao da nastupa za premijerligaša iz Velsa sa kojim je samo dva dana ranije potpisao ugovor.

Foto: Stu Forster/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još