Koliko koraka je dozvoljeno u NBA? Zavisi, kažu sudije - Admiral Bet SPORT

Koliko koraka je dozvoljeno u NBA? Zavisi, kažu sudije

Nikola Bulatović
Foto: Twitter@HoustonRockets

Često se pitamo šta je i kome dozvoljeno u najjačoj ligi sveta. Odavno kruže priče da su najveće zvezde franšize u povlašćenom položaju, da im se često sviraju faulovi i dodatno pune statističke kolone. Takođe, bije ih i glas da im sudije dozvoljavaju više koraka nego što to dozvoljavaju košarkaška pravila.

Najčešće se i tom kontekstu pominje Džejms Harden, a poslednji slučaj tiče se beka Vašingtona Bredlija Bila. On je na prodoru napravio najmanje četiri koraka, a sudije su ostale neme. Štaviše, u zvaničnom saopštenju sudije kažu da plej Vizardsa nije prekršio pravila:

Igrač u napadu prihvata loptu dok mu je desna noga na zemlji. Onda pravi dva dozvoljena koraka, pre nego što gubi kontrolu lopte. Posle povratka kontrole, igraču je dozvoljeno da ponovo pivotira i zatim ili šutne ili doda loptu, pre nego što mu ta noga ponovo dotakne parket. Ovo je dozvoljeno.

Video pokazuje da i nije baš tako kao što su rekli delioci pravde iz najjače lige sveta. U stvari, možda to i jeste činjenica, ali onda sportska javnost nije obaveštena o promeni pravila u ovoj igri.

Foto: Twitter/HoustonRockets

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još