Partizan se uzdigao, a kako na to gleda Duško Vujošević?

Marko Kulić
Foto: StarSport

Košarkaški klub Partizan se definitivno stabilizovao dolaskom Andree Trinkijerija za trenera. Od situaicije da se nalazi van prve četiri ekipe, sada je nekoliko kola pre kraja praktično obezbedio plej-of ABA lige.

Crno-beli su prošli prvu fazu Evrokupa, a bili i veoma blizu plasmanu u Top 8 fazu ovog takmičenja. Bivši trener ovog kluba, Duško Vujošević se u intervjuu za "Blic" osvrnuo na trenutno stanje u klubu.

Partizan je stvarao je tim tokom takmičenja. Tako je Evrokup nesrećno završio jedan tim, sasvim drugačiji od onog koji ga je počeo. Činilo mi se da će nakon pobede u Monaku, dobiti u Beogradu Litvance i da će se plasirati, što bi bio uspeh posle dugo vremena na međunarodnoj sceni. Odlučila je jedna lopta, jedan šut, ali košarka je takva igra.

U tu jednu loptu su stavljene mnoge stvari koje baš tada dolaze do izražaja. Nije to uvek samo prosta sreća ili nesreća. Jedna lopta Saše Đorđevića je promenila biografiju tog kluba, svih trenera i igrača koji su igrali u njemu.

Zatim se dotakao, po njegovom mišljenju, glavnog problema koji trenutno vlada u Partizanu.

Onog momenta Partizan, kada se lomi, nema igrača koji pravi višak. Lično sam očekivao da će Zagorac da se uspostavi kao lider uz pomoć saigrača i trenera, ne znam zašto se to nije realizovalo. Osciliraju još neki igrači, ali ne može sezona da se oceni pre nego što bude završena.

Kada je u pitanju predstojeći Kup Radivoja Koraća, siguran je da će u finalu igrati Partizan i Crvena zvezda. Međutim, ko će u njemu slaviti, rekao je sledeće:

A tu šta da se očekuje… To jedino baba Vangu da pitate.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još