Pozadina i istina o transferu godine - crno na belo - Admiral Bet SPORT

Pozadina i istina o transferu godine – crno na belo

Milovan Longinov
Foto: Marco Luzzani/Getty Images

Transfer Kristijana Ronalda iz Real Madrida u Juventus jedan je od najprijatnijih iznenađenja ove godine.

Levi bek Real Madrida Marselo ove nedelje je otkrio kada mu je Ronaldo poručio da napušta klub, a direktor Juventusa Fabio Paratići je podelio pozadinu cele priče.

Kada smo igrali protiv Reala u Madridu, u Ligi šampiona, ušao sam u ložu i rekao Žoržu Mendešu "Ronaldo postiže neverovatne golove, tera me da da ga poštujem i da patim zbog njega u isto vreme". Pogledao me je i odgovorio "nećeš verovati, ali ako Ronaldo odluči da napusti Madrid, želeo bi da pređe u Juventus. To je mnogo više realno nego što možeš i da pomisliš. Pričaćemo". Ostao sam u šoku, nisam prestao da razmišljam o tome.

Nekoliko nedelja kasnije sve je postalo realnost…

Našli smo se opet na privatnom letu da dogovorimo transfer Kansela, što smo brzo rešili. Mendeš me je ovaj put pogledao i bio je mrtav ozbiljan kada mi je rekao "zapamti šta sam ti rekao, Ronaldo želi da ode i njegov sledeći cilj je Juventus. U Engleskoj je igrao za Mančester Junajted, u Španiji za Real Madrid, želi da igra samo za najveće, klubove sa istorijom i da osvoji i Seriju A. Ako ga želite, možemo da pregovaramo". Odgovorio sam mu samo "ok, reci mi nešto više o svemu pa da počnemo". Samo je dodao "ovo ti je cifra za plate, ovo za obeštećenje". Odgovorio sam mu da moram da razmislim i da ću mu uskoro odgovoriti. Ostatak priče znate…

Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još