Pritvorena dvojica napadača na vaterpoliste Zvezde, treći se brani sa slobode - Admiral Bet SPORT

Pritvorena dvojica napadača na vaterpoliste Zvezde, treći se brani sa slobode

Marko Kulić
Foto: You tube/Cropix/screenshot

Nakon teškog incidenta u subotu kada su u Splitu napadnuta trojica vaterpolista Crvene zvezde, Županijski sud u Splitu odredio je pritvor dvojici huligana, dok će se treći braniti sa slobode.

Dvojica napadača biće u pritovru narednih mesec dana. Ovaj sud je u svom saopštenju naveo:

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 9. februara oko 13.35 u Splitu postupali zajednički i dogovorno na način da su u ugostiteljskom objektu pristupili trojici mladića i zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti i više ih puta udarali šakama i nogama te palicama i drugim neutvrđenim predmetima po telu nazivajući ih pogrdnim imenima.

U daljem saopštenju navodi se kako su huligani sa teleskopskom palicom trčali za trećim vaterpolistom, dok su dvojica uspela da pobegnu. Podsetimo da je vaterpolista Zvezde, Alesandro Kralj od straha od težih povreda skočio u more.

Osumnjičeni su i dalje, uz pretnje, zahtevali od njega da im preda odeću s klupskim obeležjima, što je mladić u strahu za život i učinio. Napadači su se udaljili s mesta događaja noseći sa sobom trenerku i majicu čime su pribavili neosnovanu imovinsku korist u vrednosti od oko 1000 kuna (135 evra), dok je oštećeni mladić zadobio fizičke povrede.

Zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, tužilaštvo je predložilo određivanje istražnog zatvora. Policija još traga za dvojicom napadača.

Foto: You tube/Cropix/screenshot

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još