Dan kada je najbolji svih vremena nosio broj 12

Dušan Ninković
Foto: Youtube/printscreen

Tokom svoje košarkaške karijere Majkl Džordan je nosio dva broja. Broj 45 koristio je na koledžu i u svom drugom mandatu u NBA ligi. Proslavio je broj 23, koji se najčešće i vezuje uz njegovo ime i od čega je stvoren ceo brend. Na jednom meču, Majkl Džordan je nosio 12.

Danas je tačno 29 godina od tog događaja a sve što se desilo tog dana je veoma neobično. Čikago je gostovao Orlandu, a iz svlačionice je pre početka meča ukraden dres sa brojem 23. Ogroman problem, Džordan se ni u jednom drugom nije osećao tako dobro. Ima malo do sujeverja i kada ste najbolji na svetu.

Pokušali su kreativno, da pronađu u publici dres sa istim brojem i prezimenom. Bila bi to replika, ali replika u kojoj će Džordan moći da igra. Nisu uspeli. Bilo je dresova, odgovarajuće veličine nije bilo. Trebalo je preći na plan B.

Majkl Džordan je nastupio u dresu sa brojem 12, bez prezimena na dresu. Kaže da je bio neobično i da se osećao drugačije tokom tog meča. Pitajte igrače Orlanda, bio je isti kao i inače. Nezadrživ.

Bio je to Dan zaljubljenih u Americi, a ljubav Džordana i omiljenog broja na kratko je prekinuta. Samo dok nije uhvatio pravi ritam i počeo da pogađa kao da je na leđima 23. Orlandu je na tom meču ubacio 49 poena, što je rekord franšize za igrače sa brojem 12 na leđima.

Čikago je poražen na tom susretu, nakon produžetka. Orlando je bio uspešniji, slavili su rezultatom 135-129. Ali, to nije ni bitno. Majkl Džordan je pokazao da sujeverje nije nešto što može da ga zaustavi. Bio je najbolji pojedinac meča a već na sledećem se vratio svom broju.

Foto: Youtube/printscreen

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još