Povratnik u nacionalni tim: Šta Žigić kaže o novom poslu? - Admiral Bet SPORT

Povratnik u nacionalni tim: Šta Žigić kaže o novom poslu?

Dušan Ninković
credit & photo: Pedja Milosavljevic

Samo dan nakon što smo saznali da će postati novi pomoćnik Mladena Krstajića, Nikola Žigić je tu informaciju i potvrdio. Iako je trenutno u Valensiji, jedva čeka da počne da radi sa nacionalnim timom.

Vest da će nekadašnji napadač Crvene zvezde i timova u Španiji i Engleskoj biti Krstajićev pomoćnik stigla je neočekivano. Prvi je do nje došao Sportski žurnal, a isti list je i dobio kratku izjavu od povratnika u nacionalni tim.

Žiga će sada umesto na terenu biti na klupi reprezentacije a andamo se da će biti podjednako uspešan. Setimo se, za nacionalni tim je odigrao 57 mečeva i postigao 20 golova. To je golgeterski učinak vredan pažnje.

O novoj saradnji Nikola nije želeo previše da priča, samo ono najbitnije. "Trudiću se, daću maksimum, kao i dok sam igrao. Drugačije ne umem. Čast i zadovoljstvo mi je što ću raditi u stručnom štabu reprezentacije.", istakao je nekadašnji golgeter.

U nacionalnom timu Nikola Žigić sarađivaće sa svojim nekadašnjim saigračima i ljudima koje dobro poznate. Čovek koji je karijeru završio u Birmingemu pre četiri godine istakao je još: "Sve ljude u savezu dobro poznajem. Od Marka Pantelića, preko Darka Kovačevića, do selektora Krstajića. Neće mi biti teško da radim sa njima, ali ćemo više pričati kada se saradnja ozvaniči."

Mali remont doživeo je stručni štab nacionalnog tima ovih dana. Pored Nikole Žigića mesto uz selektora je dobio i Simo Krunić. On je tu funkciju već obavljao kod Havijera Klementea, kada je nekoliko igrača koji danas imaju funkcije u FSS bilo aktivno i nastupalo za nacionalni tim.

credit & photo: Pedja Milosavljevic

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još