UEFA objasnila zbog čega je poništen gol Ajaksa, prašina se podigla još više? - Admiral Bet SPORT

UEFA objasnila zbog čega je poništen gol Ajaksa, prašina se podigla još više?

Milovan Longinov
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Istorijski trenutak, VAR je po prvi put korišten u Ligi šampiona, zbog Dušana Tadića i Ajaksovog gola.

Ajaks je razbio Real u prvom poluvremenu, Dušan Tadić je odigrao zaista dobro, pogodio je i stativu, ali je u 38. minutu bio tragičar.

Naime, Ajaksu je poništen pogodak zbog Tadićeve ofsajd pozicije, koja jeste tačna, ali da li je zaista tako?

UEFA u svom saopštenju obrazlaže da je Taljifiko postigao gol u momentu kada je njegov saigrač Tadić iz ofsajda ometao Tiba Kurtou da interveniše.

Tačno je da su Kurtoa i Tadić bili u duelu, ali Srbin je stajao nepomično, dok je Belgijanac došao i skočio preko njega. U prevodu, Tadić nije imao nikakvu nameru da učestvuje u akciji, niti je stajao na putanji lopte, niti da zasmeta Kurtoi.

Čak je i legendarni španski sudija Anduhar u analizi za madridsku Marku rekao da je ovo više regularan gol, nego što nije. Navijači su ogorčeni, jedan od glavnih pitanja na društvenim mrežama, ljubitelja širom sveta, jeste da sudije ne bi ni zatražile VAR da je Real dao gol, ali to je već u domenu nečega za šta ne postoje dokazi.

Sudije će po svemu sudeći biti još pod većim pritiskom, ali i VAR će morati da se koristi maksimalno objektivno…

Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Ostavi komentar
2 Komentara
  1. […] Momak koji će na leto postati igrač Barselone reagovao je na situaciju iz prvog meča osmine finala Lige šampiona, kada je "Kopljanicima" poništen pogodak posle veoma sumnjive situacije u kojoj je akter bio… […]

  2. […] Ligi šampiona, Real Madrid je uprkos lošijoj igri i sumnjivoj odluci sudija i istorijske primene VARa, pobedio Ajaks rezultatom […]

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još