Još samo jedna pobeda i Šifrin postavlja rekord

Dušan Ninković
Foto: Twitter/usskiteam

Svaki put kada Mikaela Šifrin izađe na stazu očekujemo da će se približiti obaranju nekog rekorda. Mlada Amerikanka je ove sezone neverovatna i do kraja sezone bi mogla da postavi domaći zadatak za budućnost.

Tri olimpijske medalje i sedam medalja sa Svetskih prvenstava. Te brojke deluju impresivno i za nekoga ko je završio karijeru. Ova devojka je praktično tek počela, još uvek nije proslavila 24. rođendan.

Broj medalja sa najvećih takmičenja konstantno raste, broj pobeda u Svetskom kupu takođe. Mikaeli Šifrin niko ne može da stane na put, to najbolje pokazuje ova sezona.

Amerikanka je danas slavila u paralelnom slalomu u Stokholmu i time stigla do 14. pobede u sezoni. Izjednačila je rekord Vreni Šnajder, a do kraja ove sezone ostalo je još deset trka. Gotovo je nemoguće da Šifrin ne pobedi do kraja.

Trenutno je na 57 pobeda u Svetskom kupu i taj rezultat joj obezbeđuje peto mesto u ukupnom zbiru, računajući muškarce i žene. Najbolji je Ingemar Stenmark, a njegov rekord pokušaće da ugrozi. Odnedavno penzionisana Lindzi Von druga je na zajedničkoj listi i najbolja među ženama.

Pre stizanja Von i Stenmarka, ispred Mikaele Šifrin nalazi se Anemari Mozer-Prel koja ima pet pobeda više. Polako, korak po korak. Prvo rekord za najviše pobeda u toku jedne sezone, koji je na snazi tri decenije, a onda i uspon na listi.

Foto: Twitter/usskiteam

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još