Emotivni Sale: Ćeraćemo se još!

Nikola Bulatović
Foto: StarSport

Nije bilo lako, ali važno je da se srećno završilo. Srbija je na Svetkom prvenstvu u Kini. Izrael je ubedljivo savladan u dvorani "Aleksandar Nikolić" i dileme više nema.

Posle serije kvalifikacija laknulo je i selektoru Srbije:

Čestitke igračima, imali su najteži zadatak u ove dve godine. Ovo je velika stvar za njih. Uvek je u prozorima bilo mnogo znakova pitanja i uvek su odgovarali srcem. Nije slučajno što Dragan Milosavljević sedi do mene i što najčešće sedi uz mene, jer nas on boji energijom i srčanošću. On je savršen primer igrača koji dolazi iz Srbije i koji je postigao sve što je on uspeo. Te 2015. godine izborio se za mesto na Evropskom prvenstvu tako što je trenirao tri dana sa puknutim mišićem i nikome to nije hteo da kaže, ali se ipak izborio. Onda vam to sve govori o njemu.

Aleksandar Đorđević govorio je na konferenciji za medije i o situaciji među igračima reprezentacije:

Bilo je mnogo povređenih u našem timu. Uvek stavljam igrače u prvi plan i ponavljam ‘igrači, igrači, igrači’. Moramo da shvatimo koliko su povrede važne i opasne za njihovu karijeru. Ako se osvrnemo, petorica igrača iz naše prve utakmice su u međuvremenu doživela kidanje ukrštenih ligamenata kolena. Hajde da pričamo o tome. Pa, da vidimo zašto je nekome u interesu da ih oporavlja i zašto konstantno govorim o tome.

Sale je pred kraj obraćanja medijima naglasio koliko značaj za sve što se dešava u srpskoj košarci ima i nacionalni savez, jasno stavivši do znanja celokupnoj sportskoj javnosti u Srbiji da je značaj ove institucije u ovoj državi nedvosmislen:

Velika zahvalnost i ljudima iz KSS-a, rade veliki posao. Imali smo putovanja čarterom, a znate koliko je to važno da bi igrači imali vremena za odmor. Čestitam i svim mojim saradnicima iz stručnog štaba, jer oni daju sve od sebe i više nego što se traži, mada sam ja počeo da tražim manje u poslednje vreme, moraću malo više da ih nagazim. Mi nismo glumci, ne znam da li je moglo da se vidi pritisak, ali svi smo radili najbolje što smo mogli, došli do ovog rezultata. Napravićemo neku analizu, pa kroz nju, kako kaže Matija Bećković – ćeraćemo se još. Ne potcenjujte nikog ko radi u KSS, pogotovo u ovoj zemlji, gde svi radimo za dobrobit reprezentacije! Ne sme niko da potceni KSS i sve šta je taj savez izgradio u poslednjih 90 godina. Niko!

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još