Gagi: Mi smo tim; Simon: Kakva je poenta da prvak Evrope ne igra Mundijal?

Nikola Bulatović
Foto: StarSport

Košarkaši Srbije ne kriju olakšanje nakon pobede nad Izraelom (97:76). Posle mučnih kvalifikacija konačno je došao kraj problemima i, ono, što je najvažnije obezbeđen je put u Kinu.

Dragan Milosavljević bio je jedan od najboljih u "Pioniru". Popularni Gagi kaže da je timski duh bio presudan:

Nije bilo lako, bili smo zaista pod velikim pritiskom pre ove utakmice, bilo je i nervoze i tenzije, ali eto, svi su stvarno odigrali sjajan meč sa puno energije i odličnom odbranom i stvarno smo kao tim odigrali odličan meč. Znali smo koliko znači ova utakmica, stvarno je bilo teško pre ove utakmice, ali hvala Bogu pobeda je bila laka iako nije tako izgledalo.

Ni Marko Simonović nema dilemu da je put do Mundijala bio težak:

Bilo je stvarno mnogo teško. Bio sam na svim ‘prozorima’ i stalno je neko drugi. Stalno menjamo tim, imamo dan dva da se upoznamo… Što je nemoguće. Izrael promeni dva igrača, mi promenimo ceo tim. Puno nervoze, emocija – i lepih i ružnih – i stvarno čestitke svima, nije bilo nimalo lako.

Govoreći o prozorima Fiba Simonović kaže da nemaju nikakvog smisla, a kao dokaz navodi i to da se Slovenci nisu plasirali na Svetsko prvenstvo:

Ja mislim da to ne treba da se igra, ali to nije na meni. Ima ko će o tome da odlučuje, ali mislim da ovo nema baš mnogo smisla. Nema najboljih, mnogo povreda. Ne znam šta je poenta ako nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu, samim tim prvenstvo gubi kvalitet. Mislim da je poenta da na Svetskom prvenstvu budu najbolji timovi.

Foto: StarSport

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još