Kvalifikacije: Još sutra i kraj, koliko još ima mesta?

Nikola Bulatović
Foto: Fiba.com

Poznato je 28 učesnika Svetskog prvenstva u košarci, koje se ove godine održava u Kini. Od evropskih kvalifikacija ostalo je još da se odigraju utakmice u ponedeljak, a jedina nepoznanica jeste da li će na Mundijal Crna Gora ili Letonija, a dve selekcije igraju međusobni meč u Podgorici.

Austoazija

Filipini su bili bolji od Kazahstana 93:75 u gostima, pa će Ostrvljani kao najbolja četvrtoplasirana selekcija ići u Kinu. Nekadašnji NBA igrač Andrej Bleč sa 41 poenom bio je najbolji na meču.

Iran je obezbedio plasman u Kinu pobedom nad Australijom u Teheranu 85:74 i obezbedio treće mesto u grupi F. Mohamad Džamšidi imao je 25 poena, a kod gostiju se istakao Mič Krik sa 20 poena. Centar Partizana Džok Lendejl nije bio u timu Australije, koja je još ranije ostvarila plasman na Mundijal. Japan je savladao Katar u gostima 96:48 i na taj način zauzeo poziciju dva.

U grupi E Jordan je pobedio Novi Zeland 86:80 i obezbedio treće mesto, iza Novog Zelanda i Južne Koreje. Kod pobednika najbolji je bio Dar Taker sa 25 poena. Nekadašnji igrač Mega Leksa Kori Vebster imao je 25 poena za ekipu Novog Zelanda.

 

Do sada su se kvalifikovale ove reprezentacije: Kina, Tunis, Nigerija, Grčka, Nemačka, Češka, Litvanija, Australija, Francuska, Angola, Novi Zeland, Južna Koreja, Španija, Turska, SAD, Venecuela, Argentina, Kanada, Brazil, Senegal, Italija, Poljska, Rusija, Japan, Jordan, Iran, Filipini i Srbija. Ostala su još četiri mesta.

 

Ostavi komentar

Ostavi komentar

Pročitajte još
Prikaži još